Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vindt het “onmogelijk om het coronaschooljaar te vergelijken met eerdere schooljaren”.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vindt het “onmogelijk om het coronaschooljaar te vergelijken met eerdere schooljaren”. © Photo News

Opvallend minder zittenblijvers in secundair onderwijs vorig schooljaar

In het schooljaar 2020-2021 zijn bijna 9.500 leerlingen in het secundair onderwijs blijven zitten. Dat zijn er opvallend minder dan het schooljaar daarvoor, toen het er bijna 17.800 waren, blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen.

7 reacties

 • peter wagemans

  1 jaar geleden
  Dit is echt een giller van formaat ! Sinds de coronacrisis worden zo goed als alle leerlingen er door gelaten omdat ze het toch zo moeilijk hadden in de pandemie en ze zo weinig les gekregen zouden hebben. Het voordeel van de twijfel noemen ze dat dan. Maar de realiteit is dat studenten steeds minder doen en kunnen, de spreekwoordelijke lat ondertussen gewoon niet meer bestaat en als bedrijven werkvolk en techniekers nodig hebben, ze liever een Oost-europeaan nemen want die kan nog iets...
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Hoeveel zijn er niet die onverdiend punten genoeg gekregen hebben om te kunnen doorgaan ? Ik zou hen niet te eten willen geven. De lat wordt niet lager gelegd, ze wordt in de grond ingegraven. Zoals een schooldirecteur mij eens zei : 'leerlingen zijn geld, leraren kosten geld'. Een familielid van mij die les gaf in het regentaat verloor zijn job omdat hij gebuisde studenten er niet wilde doorlaten. Een ander familielid was zo gedégoûteerd dat hij zelf zijn ontslag gaf.
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Als de directie héél duidelijk laat horen dat ze geen c-attesten willen. Wat verwacht je dan? Voor de twijfelaars, nee, het niveau is zeker niet verhoogd.
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Als ge de regels versoepelt is het niet moeilijk. Over de kwaliteit wordt eens te meer gezwegen.
 • Jay Legrand

  1 jaar geleden
  Dus, als de kinderen van thuis uit moeten leren, achter een pc, hebben ze beter punten? Dus wat is al het geklaag van leer achterstand dan?