OPROEP. Hoe verloopt de eerste schooldag van jouw kinderen? Laat het ons weten en stuur ons enkele leuke video’s

Woensdag 1 september is een belangrijke dag, want dan vangt het nieuwe schooljaar aan. Voor heel wat kinderen - en misschien ook wel ouders - is het een nieuw begin. Wij willen graag weten hoe die eerste schooldag bij jullie thuis verloopt. Stuur ons video’s naar video@hln.be of via WhatsApp op het nummer +32 474 74 65 02. 

 1. Nog altijd urenlange busritten in buitengewoon onderwijs: Peeters belooft structurele oplossing tegen volgend schooljaar
  16

  Nog altijd urenlange busritten in buitenge­woon onderwijs: Peeters belooft structure­le oplossing tegen volgend schooljaar

  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters belooft tegen het volgende schooljaar een structurele oplossing voor de urenlange busritten in het buitengewoon onderwijs. Een werkgroep met daarin vijf ministers moet die duurzame oplossing uitwerken. Dat heeft de Open Vld-minister woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. De verzamelde oppositie wil dat de regering veel sneller en doortastender ingrijpt.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit
  24

  Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  De coronacrisis blijft een zware impact hebben op de leerprestaties in het (basis)onderwijs en de sterkste leerlingen zijn afgelopen jaar het hardst achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven. Die analyseerde de resultaten van de meest recente toetsen die leerlingen in het vierde en het zesde leerjaar binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen aflegden, de zogeheten interdiocesane of IDP-proeven.