Beelden van de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent.
Volledig scherm
Beelden van de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent. © BELGA

Opleiding dierenarts krijgt toegangsexamen vanaf 2023-2024

Er komt een toelatingsexamen voor de opleiding Diergeneeskunde. Vanaf academiejaar 2023-2024 mag slechts een vooraf vastgelegd aantal studenten starten aan de opleiding. Vlaams minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil zo de kwaliteit van de opleiding vrijwaren. "De kwantiteit beperken om de kwaliteit te bewaren", zegt Weyts.

4 reacties

 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Nog zo'n beroep waar je op 5 jaar stinkend rijk bent.Ze verkopen pillen idem die de mens krijgt,voor 10 stuks betaal je 17€(maar 1 keer natuurlijk) dat zelfde medicament apotheek voor doos van 100 , 5.25€(zonder tussenkomst ziekenkas 23€)voor die doos.Zo en daar reken je de visite bij van 37€ dan weet je 't wel zeker,die zijn duurder dan een huisarts, waar zit de logica .
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  is het dan niet eerlijker ten overstaan van de Belgische inschrijvingen om gewoon het aantal buitenlandse inschrijvingen gewoon te beperken tot een vooraf bepaald percentage of is hier meer aan de hand?.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Ook in de kempen, veeartsen krijgen niet gedaan en er zijn er veel.
 • Christiaan Vernist

  2 maanden geleden
  Hier in de kempen zijn er nochtans te kort. De ene na de andere stoppen ermee wegens de drukte.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. “Meer leerlingen in buitengewoon onderwijs dan voor m-decreet”
  9

  “Meer leerlingen in buitenge­woon onderwijs dan voor m-de­creet”

  Er zijn dit schooljaar veel meer leerlingen ingeschreven in het buitengewoon onderwijs. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de verschillende onderwijskoepels dinsdag publiceerden. “Er zitten nu meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs dan voor de invoering van het m-decreet”, zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de grootste koepel. Het vraagt dat de Vlaamse regering ingrijpt om voor genoeg plaatsen te zorgen.
 4. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.