Vlnr: alleenstaande papa Klaas Geussens uit Sint-Truiden, Nancy Dedeurwaerder, algemeen schooldirectrice Rhizo Kortrijk, Stefan Grielens, directeur van het Vrij CLB Netwerk, mama An Vercruysse uit Meerbeek en viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: alleenstaande papa Klaas Geussens uit Sint-Truiden, Nancy Dedeurwaerder, algemeen schooldirectrice Rhizo Kortrijk, Stefan Grielens, directeur van het Vrij CLB Netwerk, mama An Vercruysse uit Meerbeek en viroloog Marc Van Ranst. © Photonews - Henk Deleu

Opgeluchte reacties na aanpassing quarantaineregels in onderwijs: “Contactopsporing was compleet onzinnig geworden”

Dat de quarantaineregels in het onderwijs helemaal op de schop gaan, en leerlingen die niet besmet zijn en geen symptomen vertonen toch naar school mogen gaan, lucht op. Bij ouders, leerkrachten én directies. “Deze beslissing is het startschot om ein-de-lijk terug bezig te zijn met de kern van de zaak: onderwijs en leerlingenbegeleiding", reageren ze.

6 reacties

 • Fred DERONNE

  1 jaar geleden
  Leerachterstand? Hoeveel lesuren al minder sinds 1980? Terug op meerdaagse reis? Virussen houden geen rekening met leeftijd. Regering niet verantwoordelijk voor de verspreiding van het virus. Wie is voldoende gevaccineerd tegen mazelen? Ouders verantwoordelijk voor hun kinderen ook voor het correct toedienen van de vaccins.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  De aanpak van de coronacrisis door Vivaldi is een blunderboek van formaat. Vivaldi ging alles beter doen, remember? Wie trekt er als eerste de stekker uit? Ik gok op de MR. Of wil de PS met de eer gaan lopen?
 • jan boden

  1 jaar geleden
  De vakbonden kunnen nog een paar dagen neuten over gratis zelftesten en dat was het dan.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Gewoon alles loslaten. Leer leven met het nieuwe griepvirus waarvan kinderen niet ziek worden, en volwassenen ook niet in 99% van de gevallen.
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Pure geldverspilling, net zoals testen. 3.5-7 miljoen EUR per dag aan contact-tracing + testen. Al dat geld was beter in de zorg gestoken.
 1. Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Weyts houdt vast aan timing eindtermen

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts houdt vast aan de vooropgestelde timing om vanaf september 2023 te kunnen starten met de nieuwe eindtermen in de derde graad van het secundair onderwijs. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit). Om regelgevend tijdig klaar te zijn, suggereert Weyts om te werken met een voorstel van decreet in plaats van een ontwerp van decreet. Dat gaat doorgaans sneller omdat de tekst dan niet via de Raad van State moet passeren.
 2. Vlaanderen gaat studentenkamers in kaart brengen

  Vlaanderen gaat studenten­ka­mers in kaart brengen

  Het Steunpunt Wonen zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de opstart van een monitoringssysteem voor de vraag naar en het aanbod aan studentenkamers in Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Zij reageert tevreden op de plannen. “Meten is weten: door zicht te krijgen op het aanbod en de noden die er zijn, kan berekend worden waar en met hoeveel het aanbod moet toenemen."