Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © BELGA

Ook onder nieuwe naam geen erkenning voor islamitische school in Genk

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft geen erkenning aan Plura C, de nieuwe naam van het omstreden Selam-college in Genk. “We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn vooraleer we groen licht geven”, zegt Weyts.

 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.
 2. Selam College in beroep tegen niet-erkenning. Een 60-tal leerlingen moet op zoek naar nieuwe school.

  Selam College in beroep tegen niet-erkenning. Een 60-tal leerlingen moet op zoek naar nieuwe school.

  Een sprankeltje ‘hoop’ voor het 60-tal teleurgestelde leerlingen dat halsoverkop een nieuwe school dient te zoeken na de niet-erkenning door de Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits. Het Selam College in Genk — de middelbare school die zich vooral focust op scholieren van Islamitische afkomst — meldde deze voormiddag op zijn website in beroep te gaan tegen de weigering van de voorlopige erkenning van het college.