Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © BELGA

Ook onder nieuwe naam geen erkenning voor islamitische school in Genk

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft geen erkenning aan Plura C, de nieuwe naam van het omstreden Selam-college in Genk. “We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn vooraleer we groen licht geven”, zegt Weyts.

 1. Selam College in beroep tegen niet-erkenning. Een 60-tal leerlingen moet op zoek naar nieuwe school.

  Selam College in beroep tegen niet-erkenning. Een 60-tal leerlingen moet op zoek naar nieuwe school.

  Een sprankeltje ‘hoop’ voor het 60-tal teleurgestelde leerlingen dat halsoverkop een nieuwe school dient te zoeken na de niet-erkenning door de Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits. Het Selam College in Genk — de middelbare school die zich vooral focust op scholieren van Islamitische afkomst — meldde deze voormiddag op zijn website in beroep te gaan tegen de weigering van de voorlopige erkenning van het college.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).