Vlaams onderwijsminister Ben Weyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts. © Belga

Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkse coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen

Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.

53 reacties

 • Rania Desaegher

  3 weken geleden
  Die voetballers worden getest en dan toch wekelijks nieuwe besmettingen in de voetbalwereld. Voetbal is big bussiness , meer mort je daar niet acher zoeken.
 • Nico Vanden Buys

  4 weken geleden
  Die is nog zotter dan zot. Sluit de scholen kieken. Vroeger op school waart ge niet de slimste maar ge zijt er niet op verbetert .
 • Carlos Matos

  4 weken geleden
  en we moeten nu niet hypocriet doen hé, als we onze "kinderen" zo graag zien dat we er "alles" voor zouden doen, WAAROM dan de enorme staatschuld van ons land? staatschuld = "lenen" van geld dat onze kindjes gaan terug betalen, zonder dat ze iets te kiezen hebben! ja toch hé... en dan de vastgoed Ponzi: een huisje van 25000€ kost er nu 200.000, want onze "kindjes" moeten die toch kopen... Egoïsme ongezien. scholen moeten open blijven, omdat men anders niet weet hoe de kinderen op te vangen! :(
 • Johnny Vandewalle

  3 maanden geleden
  Sluit die scholen 1 maand dan moet je niet testen ! Bij testen loop je 1 maand achter op het virus . En kort de zomervakantie met 1 maand in dan is er geen leerachterstand.
 • Wes Petrias

  3 maanden geleden
  Als de onderwijzers toch zo'n belangrijke maatschappelijke functie hebben, dan mag het respect ook wel volgen. In heel dit verhaal hebben ze steeds moeten aanhoren dat kinderen, en vooral jonge kinderen geen problemen vormden. Ze waren niet zo besmettelijk als volwassenen. Nu lees ik dat het waarschijnlijk de leerkrachten zijn die het virus de school binnenbrengen. Hoeveel fabeltjes moeten deze mensen nog slikken?
 1. Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”
  43

  Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contacton­der­wijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positivi­teits­ra­tio”

  Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee