Juf Geertrui tijdens de onlineles met haar kleuters
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Geertrui tijdens de onlineles met haar kleuters © Geert De Rycke

Onderwijstop kritisch voor verlengde kerstvakantie, maar deze juf is blij dat ze haar kindjes na de quarantainelessen eerst in de klas terugziet

“Het is nu dat het brandt in de scholen. Tegen dat de extra week vakantie ingaat, zal de situatie hopelijk al beter zijn. Vreemd dat er zo lang wordt gewacht met de afkoelingsweek”. Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen reageert met gemengde gevoelens op de beslissing van het overlegcomité. Koen Pelleriaux van het GO! spreekt van een slecht compromis.

 1. Nog altijd urenlange busritten in buitengewoon onderwijs: Peeters belooft structurele oplossing tegen volgend schooljaar
  17

  Nog altijd urenlange busritten in buitenge­woon onderwijs: Peeters belooft structure­le oplossing tegen volgend schooljaar

  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters belooft tegen het volgende schooljaar een structurele oplossing voor de urenlange busritten in het buitengewoon onderwijs. Een werkgroep met daarin vijf ministers moet die duurzame oplossing uitwerken. Dat heeft de Open Vld-minister woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. De verzamelde oppositie wil dat de regering veel sneller en doortastender ingrijpt.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Vanaf vandaag: kinderen opnieuw voltijds naar school en nieuwe quarantaine- en testregels

  Vanaf vandaag: kinderen opnieuw voltijds naar school en nieuwe quarantai­ne en testregels

  Alle leerlingen kunnen maandag opnieuw voltijds naar school, met mondmaskers voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar. Daarnaast zijn de quarantaine- en testregels versoepeld om te vermijden dat te veel klassen gesloten moeten worden. Ook in de rest van de maatschappij zijn de quarantaine- en testregels voor gevaccineerden aangepast, om massale uitval op de werkvloer te vermijden en de eerstelijnszorg te ontzien. Een kort overzicht.
 2. CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbehandelingsplan’ voor onderwijs: “CO2-meters zijn maar een eerste stap”
  22

  CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbe­han­de­lings­plan’ voor onderwijs: “CO2-me­ters zijn maar een eerste stap”

  Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar een eerste stap en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.