Volledig scherm
© Geert De Rycke

Onderwijspartners buigen zich over verlenging krokusvakantie en ruimere mondmaskerplicht

Het onderwijsveld buigt zich vandaag tijdens een overleg onder meer over de verlaging van de leeftijd voor mondmaskerplicht en een extra week 'afkoelingsperiode' voor of na de krokusvakantie. Het belangrijkste is dat de veiligheid gewaarborgd wordt, klinkt het bij de onderwijsbonden. Of de scholen binnenkort zelfs opnieuw moeten sluiten? Dat hoeft misschien met deze vier maatregelen zo ver niet te komen.

23 reacties

 • Michel Oyen

  1 maand geleden
  De scholen die dicht zijn hebben daar de lln geen leerachterstand. En is dat niet discriminsrend tov de andere die wel school lopen
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Mondmaskers verplichtingen aan iedereen ook de kids waarom wil men dit nu niet invoeren en binnenkort vertrekken zij weer weg om te skiën want de mensen luisteren toch niet en dan nog een week meer vakantie ook om wat te doen?
 • Augustson Tim

  1 maand geleden
  Christophe Lambrecht mijn beste: indien jij wel een beetje gestudeerd had, dan zou je geweten hebben dat mondmaskers totaal niet helpen. Dit staat zelfs duidelijk op de verpakking ( houd geen virus tegen). In Duitsland schaffen ze die onzin al af en gaan ze de FFP2 maskers verplichten, deze werken wel 2 a 3 uren tenminste) maar zijn zo duur dat dit feest niet lang zal duren. Dat neerbuigend doen terwijl men zelf totaal niet weet waar het over gaat, is ongelooflijk.
 • Yvonne Hackenjos

  1 maand geleden
  Mondmaskers voor kinderen vanaf 6 jaar had al lang moeten gebeuren . Bovendien had minister van onderwijs en de regering een schuining moeten maken met de leerstof ipv de lat zo hoog te laten liggen om de quota’s te behalen voor dat schooljaar . Dit had veel beter geweest dan wat alle kinderen in het onderwijs nu mee te maken krijgen . Online lessen worden meer niet gegeven dan wel en dan krijgen ze nog huistaken en toetsen en examens van leerstof waarvan nul uitleg gegeven wordt ?!?!?!
 • elza vandevelde

  1 maand geleden
  en dan zitten ze weer allemaal samen aan de kust of in de ardennen
 1. Moeten scholen binnenkort opnieuw sluiten? Met deze vier maatregelen hoeft het zo ver niet te komen
  PREMIUM

  Moeten scholen binnenkort opnieuw sluiten? Met deze vier maatrege­len hoeft het zo ver niet te komen

  Hoewel er steeds meer bewijs opduikt dat jonge kinderen niet vatbaarder zijn voor de Britse variant van het coronavirus dan volwassenen, heerst er toch onrust in het onderwijs. Want de hogere besmettelijkheid van de variant zou snel tot grote uitbraken kunnen leiden. Sommige directies sluiten de deuren al na enkele besmettingen en alvast één kinderarts pleit zelfs voor de sluiting van álle scholen in België. Gaan we die richting uit? Vier manieren om algemene sluitingen te voorkomen.
 2. Sciensano-studie bevestigt: “Besmettingen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Sciensano-stu­die bevestigt: “Besmettin­gen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Als er leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is die maar in 1 op de 5 gevallen opgelopen op school. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano, in samenwerking met onder meer het CLB en PSE/PMS. “Deze gegevens bevestigen opnieuw dat scholen geen voorlopers of aanjagers van de epidemie zijn, maar eerder nakomers”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo