Stijn Defoirdt en Ben Weyts
Volledig scherm
Stijn Defoirdt en Ben Weyts © HLN LIVE

Onderwijsminister Weyts: “Scholen moeten openblijven, lokaal wel strengere kleurcode mogelijk”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat de scholen zoveel mogelijk openblijven onder de huidige omstandigheden, in code geel. Dat zei hij tijdens een gesprek op HLN LIVE. “Als er lokaal problemen opduiken, kan er daar wel verstrengd worden naar code oranje", klinkt het.

 1. Vlaamse leerlingen scoren alsmaar slechter op wiskunde en wetenschappen: “Onze onderwijskwaliteit is in het gedrang”

  Vlaamse leerlingen scoren alsmaar slechter op wiskunde en wetenschap­pen: “Onze onderwijs­kwa­li­teit is in het gedrang”

  Vlaamse leerlingen scoren opnieuw slecht op wiskunde en wetenschappen. Het Vlaamse onderwijs glijdt zo weg naar de internationale middenmoot in het internationale TIMMS-onderzoek dat 58 landen vergelijkt. “Onze onderwijskwaliteit is in het gedrang”, reageert Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) teleurgesteld. Het onderzoek werd in 2019 - nog vòòr de coronacrisis dus - afgenomen bij kinderen uit het vierde leerjaar.
 2. Scholen weer open na verlengde herfstvakantie: “We hebben er vertrouwen in”

  Scholen weer open na verlengde herfstva­kan­tie: “We hebben er vertrouwen in”

  Na een extra lange herfstvakantie openen de scholen vandaag opnieuw de deuren. Ondanks de verbeterende coronacijfers, zijn er kritische stemmen die vinden dat het te vroeg is om kinderen opnieuw massaal naar de klas te sturen. De scholen en de vakbonden hebben er alleszins vertrouwen in dat alles op een veilige manier kan verlopen. "Maar we houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en zullen ingrijpen als het nodig is", klinkt het unaniem.
 3. Sciensano-studie bevestigt: “Besmettingen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Sciensano-stu­die bevestigt: “Besmettin­gen in scholen volgen de algemene evolutie van de epidemie”

  Als er leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is die maar in 1 op de 5 gevallen opgelopen op school. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano, in samenwerking met onder meer het CLB en PSE/PMS. “Deze gegevens bevestigen opnieuw dat scholen geen voorlopers of aanjagers van de epidemie zijn, maar eerder nakomers”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn