Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Onderwijscommissie keurt eindtermen tweede en derde graad goed

De Onderwijscommissie van het Vlaams Parlement heeft de eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Het Katholiek Onderwijs verzet zich tegen die nieuwe set basisdoelen.

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  eindthermen zijn totaal geen garantie voor een beter onderwijs. Zeker als het over het technisch onderwijs gaat. Goed gevormde vakmensen hebben we nodig. Die moeten niet drietalig worden als ze dat niet kunnen en die hoeven - (met alle respect) - niet volgepropt te worden met verplichte vakken als aardrijskkunde, geschiedenis of godsdienst. Dat zorgt enkel voor schoolmoeheid en onkunde op beroepsvlak.
 1. INTERVIEW. Zo wil topman Lieven Boeve ons onderwijs uit het slop trekken: “Wat Weyts doet, is gevaarlijk”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zo wil topman Lieven Boeve ons onderwijs uit het slop trekken: “Wat Weyts doet, is gevaarlijk”

  “We moeten af van de unieke focus op eindtermen, en ervoor zorgen dat er terug voldoende leraren met kennis van zaken voor de klas staan.” Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, weet hoe hij het Vlaams onderwijs uit het slop wil trekken. Tegen de achtergrond van barslechte resultaten uit internationaal onderzoek en de felle discussie over de eindtermen, pareert hij de kritiek van de afgelopen dagen. “De hele discussie rond eindtermen vertrekt vanuit de foute visie.”