Studeren in coronatijden in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Studeren in coronatijden in Gent. © Simon Mouton Photo News

Omikron of niet, studenten blijven samenhokken om te blokken: “Rustgevend als je van vrienden naast je hoort dat ze ook nog niet ver zitten in de cursus”

Met mondmasker, met afstand, maar vooral met elkaar. Ook nu omikron over ons heen walst, blijven studenten naar de bib trekken om samen te blokken. Elk hebben ze zo hun reden om samen te studeren. Bang voor corona zijn ze niet, voorzichtig wel. Want wie besmet raakt, moet zijn examen inhalen tijdens de lesvrije week. “Ik mag er niet aan denken dat ik examens moet missen door dat stomme virus.”

14 reacties

 • John Stahl

  4 maanden geleden
  Waar is de tijd dat je alleen thuis in soms moeilijke omstandigheden moest studeren. En als je leest dat een enorm aantal zelfs niet slaagt!
 • Thomas Vervoort

  4 maanden geleden
  Als ik moet studeren dan wil ik juist niemand rond mij. Wie kan er nu fatsoenlijk studeren met omgevingsgeluid en andere mensen; Das gewoon langer bezig zijn met iets dat anders sneller gaat. maar iedereen zijn ding. Aluwel dat ook kan met een groep op Discord zonder contact. K vond in mijn studenten tijd de meeste andere ook altijd achterlijke keuzes maken. En ik zat dan nog in het studenen leven. Dus dat zegt al iets over mijn keuzes XD
 • jan tobbak

  4 maanden geleden
  waar die jaren voor leren leerde ik vroeger in 6maanden direct in de praktijk en zonder computertjes
 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  Men stelt geen examens uit voor een coronagriepje met 125.000 besmettingen .Zolang er genoeg mensen zijn om te controleren tijdens het examen is alles ok . Geen respect voor de jongeren en met of zonder CST iedereen moet examens doen .
 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  Van Gucht spreekt al dezelfde taal als Decroo . Wanneer krijgt hij zijn partijkaart ? Als je hem hoort is er geen paniek , enkel de regeltjes volgen en veel testen . Zeker laten inspuiten en dan komt alles in orde zonder lockdown . Heeft Decroo dat ook niet verteld na de zoveelste vergadering ; Jambon moest zelfs bij de pers gaan zitten want Decroo had er voor gezorgd dat Van Gucht naast hem zat .