Deze school in Gentbrugge wacht nog even af om te beslissen of er vanaf 19 april weer leerlingen - met mondmasker - op de speelplaats mogen rondlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze school in Gentbrugge wacht nog even af om te beslissen of er vanaf 19 april weer leerlingen - met mondmasker - op de speelplaats mogen rondlopen. © Wannes Nimmegeers

Nu al zeker: niet alle scholen na paasvakantie weer open

De scholen volledig heropenen na de paasvakantie: dat is voor de politiek - met onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) op kop - nog steeds het doel. Maar niet elke school ziet het zitten om op 19 april het afstandsonderwijs volledig te stoppen, blijkt uit een steekproef van deze krant. "Wij wachten niet tot het einde van de paasvakantie om te beslissen.”

92 reacties

 • Jacqueline Sels

  1 maand geleden
  Nee Patrick De pauw, want het onderwijs heeft GEEN vakantie tijdens de weken afstandsonderwijs. Integendeel, dat kost die luie overbetaalde leerkrachten veel meer werk en opvolging dan gewoon lesgeven.
 • Lucien Peeters

  1 maand geleden
  Onderwijs is een regionale bevoegdheid, dus Weyts kan theoretisch ingrijpen maar heeft die nog genoeg gezag, dat is de vraag.
 • Bart Vrancken

  1 maand geleden
  Er is leerplicht en geen schoolplicht. Je hoeft niet op een school te zitten maar je moet wel 'leren' ... Nuanceverschil.
 • gilbert Gijdé

  1 maand geleden
  weeral geen enkele minister,die het zegt.Door de paasvakantie zijn er minder besmettingen. Men moet daar zeker geen weyts voor zijn,die nu zegt dat er meer geweldplegingen zijn in het gezin,door dat er geen school is,is dit nu praat voor een minister.
 • Jurgen Coppens

  1 maand geleden
  Ik dacht dat er schoolPLICHT is in België. De regering zou de scholen hierop moeten wijzen en eventueel gerechtelijke stappen ondernemen. De leerachterstand loopt voor vele jongeren hoog op wat eveneens een impact zal hebben voor hun toekomst op de arbeidsmarkt.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge