Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement. © BELGA

Nog altijd urenlange busritten in buitengewoon onderwijs: Peeters belooft structurele oplossing tegen volgend schooljaar

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters belooft tegen het volgende schooljaar een structurele oplossing voor de urenlange busritten in het buitengewoon onderwijs. Een werkgroep met daarin vijf ministers moet die duurzame oplossing uitwerken. Dat heeft de Open Vld-minister woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. De verzamelde oppositie wil dat de regering veel sneller en doortastender ingrijpt.

17 reacties

 • Henri Demeer

  2 weken geleden
  terwijl staan hun chauffeurs met draaiende motoren te wachten tot de heren uit hun copieuze lunch"vergaderingen" zijn .
 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  Met legervoertuigen maar die brengen dan weer te veel bevuilingen mee! In België mag het precies niet te vlug geregeld zijn want iedereen moet zijn woordje kunnen doen!
 • Vincent Henry

  2 maanden geleden
  Kunnen de leerkrachten van die scholen zelf geen kinderen vervoeren? Ik heb dat vroeger jarenla,g gedaan voor,meerdere kinderen. Als je kinderen graag ziet dan aanvaard je deze situatie niet en doe je ee zelf wat aan! Dat moet je er voor,over hebben. Leerkrachten hebben tijd genoeg. Ik,heb het nooit aangevoeld als werken en ik was steeds 10tot 12 uur met onderwijs bezig per dag.
 • Vincent Henry

  2 maanden geleden
  Mw Peeters, de overheid beschikt over honderden dienstwagens: ministers, deputees, gouverneurs, kabinetten, departementen, koningshuis,... sla die aan in het belang van kinderen die vervoer nodig hebben aub! Stel,prioriteiten. Schakel al die parlementsleden in die we al bijna 2 jaar niet meer zien wegens coronaveiligheid... als chauffeurs. Ons land telt er zo 544 aub. Geef mij uw departement en ik los dat probleem op in 3 weken.
 • vanaeken jokke

  2 maanden geleden
  De ministers hun wagen en chauffeur afpakken tot het probleem opgelost is.
 1. Scholen krijgen geen afkoelingsweek. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrachten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”
  PREMIUM
  27

  Scholen krijgen geen afkoelings­week. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrach­ten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”

  Er komt geen afkoelingsweek in het onderwijs, ondanks de stijgende besmettingscijfers. “Afzonderlijk kunnen de scholen dat wel beslissen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). Ook mogen scholen zelf kiezen of ze afstandsonderwijs invoeren. Hoe is de situatie nu in de Vlaamse scholen? Houden de directeurs en leerkrachten er de moed in? “We blijven doordoen, ook al kost het steeds meer moeite.”
 2. Busritten buitengewoon onderwijs blijven onaanvaardbaar lang: “Vlaamse regering moet hier prioriteit van maken”

  Busritten buitenge­woon onderwijs blijven onaanvaard­baar lang: “Vlaamse regering moet hier prioriteit van maken”

  Het busvervoer voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs blijft voor onaanvaardbare situaties zorgen. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe bevraging van 158 scholen en 1.360 ouders door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Samen met de VCOV, de koepel voor ouderverenigingen in het vrij onderwijs, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor ingrijpende oplossingen. “De collega’s werken aan oplossingen. Het moet een prioriteit zijn van de Vlaamse regering om dit op te lossen met alle betrokken actoren”, stelt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).