Volledig scherm
© Thinkstock

Nog altijd liever Latijn dan loodgieterij: leerlingen voelen zich mislukt in 'lagere' richtingen

OnderwijsVeel leerlingen zijn ervan overtuigd dat Latijn of wetenschappen volgen de beste keuze is. Wie in een minder prestigieuze richting start, voelt zich al bij het begin mislukt. Dat blijkt uit het grootschalige Transbaso-onderzoeksproject van de UGent, de VUB, de UAntwerpen, de AP Hogeschool en de HO Gent. De Standaard bericht vandaag over het project.

40 reacties

 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Unief gaat nooit veranderen of simpeler worden. Als je geen wiskunde kan, kan je inderdaad al beter op zoek gaan naar iets anders. Het heeft geen zin om ze 18 jaar aan het lijntje te houden en ze laten geloven dat hun dromen uitkomen.
 • Peter Simons

  3 jaar geleden
  Zoals altijd ligt de schuld bij de ouders !
 • pridolli in sumava

  3 jaar geleden
  Verander het schoolsysteem met keuzevakken en dan zijn er andere combinaties mogelijk zoals in Australië.
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  In een tijd waar de Nobel prijzen te koop zijn aan de hoogste bieder gaan we nog evolueren naar een tijd waar intelligentie testen waardevoller zullen zijn op de arbeidsmarkt dan een diploma, bachelor of master.
 • Erwin Van Roy

  3 jaar geleden
  ikzelf heb 2 kinderen zoon 10 en dochter 6 jaar ze zijn nog wat verwijderd van de keuze voor middelbaar. maar ikzelf en mijn vrouw zijn geen hoog opgeleide. maar we willen allebei 1 ding voor onze kinderen dat ze hun gelukkig voelen en dus hebben wij de keuze gemaakt dat onze zoon en dochter zullen kiezen wat ze willen leren. en ik hoop dat ze zeker niet in mijn voetsporen zullen treden en hogere studies zullen doen, maar is dat niet zo dan nog zal ik de slimste kinderen op aarde hebben.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel