De jongeren hebben gemengde gevoelens over de voltijdse terugkeer naar school.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongeren hebben gemengde gevoelens over de voltijdse terugkeer naar school. © Photonews

Nog 17 dagen voltijds naar school, deze jongeren zien voor- en nadelen: “Eindelijk weer sociaal contact”

Geen afstandsonderwijs meer vanaf maandag 10 mei: voor het eerst sinds november mogen ook de leerlingen uit de tweede en derde graad secundair weer voltijds naar school. Maar is dat voor een maandje nog wel de moeite? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zijn visie, net zoals acht jongeren. “Ik heb een beetje een dubbel gevoel”.

15 reacties

 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Mijn zoon in zijn 1ste jaar hoge school heeft maximum 10 dagen naar de campus mogen gaan waarvan twee om zijn examen af te leggen waar raar maar waar 1 dag op de campus zijn examen digitaal af te leggen. buiten zijn klasgroep en een paar andere jongeren die samen met hem in de campusraad zetelen en waarvan de contacten meer digitaal waren. Maar hij is nu bezig met een vakantie job waar hij fysieke kracht moet gebruiken en contacten heeft met verschillende nationaliteiten en scholingsgraad tof
 • Jacqueline Sels

  2 jaar geleden
  Glorieux Marieke, even melden dat de 31% tijdelijke leerkrachten niet betaald worden in de grote vakantie. De vastbenoemden krijgen hun 10 maanden wedde verdeeld over 12, dus worden eigenlijk ook niet betaald in juli/aug.
 • Luciano Padua

  2 jaar geleden
  Door GSM af te nemen dan zullen ze echt sociaal contact missen. Als je op de speelplaats ziet, dan is 90% aan tokkelen op hun GSM.Kom mij niet vertellen dat ze contact missen met alle middelen die nu bestaan.Waar er niet over gesproken wordt is de achterstand dat ze hebben nu, hoogtijd om de vakantie met 2 tot 3 in te korten.Maar ja, ik zie al het onderwijspersoneel steigeren want die hebben dat verlof nodig. Studenten kunnen desnoods wel een jaartje overdoen.
 • Severine Degreef

  2 jaar geleden
  Het lijkt inderdaad absurd om nog enkele weken voltijds naar school te gaan. Er zullen zeker pro's en contra's zijn, maar persoonlijk ben ik blij dat mijn dochter in het 6de jaar secundair toch tenminste nog iets van afsluitingsritueel zal hebben. Zelf leerkracht zijnde geef ik met plezier nog even gas, hopelijk kan er nog iets meer bereikt worden met de leerlingen. De volgende schooljaren zullen we nog even een tandje moeten bijsteken. Awel, met plezier. Dat is mijn job.
 • Luna Geerts

  2 jaar geleden
  Afstandsweek= overdaad aan opdrachten+meer stof per lesuur dan op school+geen tijd om stof te verwerken+maar ook gevoel van veiligheid+zelf werk en dag plannen. Contactweek=overdaad aan toetsen+minder les door toetsen+niet genoeg tijd om alles te studeren+stress wegens besmettingsgevaar daar niet zo veilig op school als iedereen wil doen geloven+uitgeput door combi les op school en studeren tot in vroege uurtjes+maar wel sociaal contact. Vakantie=geen is tijd om opgelopen achterstand in te halen