De jongeren hebben gemengde gevoelens over de voltijdse terugkeer naar school.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongeren hebben gemengde gevoelens over de voltijdse terugkeer naar school. © Photonews

Nog 17 dagen voltijds naar school, deze jongeren zien voor- en nadelen: “Eindelijk weer sociaal contact”

Geen afstandsonderwijs meer vanaf maandag 10 mei: voor het eerst sinds november mogen ook de leerlingen uit de tweede en derde graad secundair weer voltijds naar school. Maar is dat voor een maandje nog wel de moeite? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zijn visie, net zoals acht jongeren. “Ik heb een beetje een dubbel gevoel”.

14 reacties

 • Jacqueline Sels

  2 maanden geleden
  Glorieux Marieke, even melden dat de 31% tijdelijke leerkrachten niet betaald worden in de grote vakantie. De vastbenoemden krijgen hun 10 maanden wedde verdeeld over 12, dus worden eigenlijk ook niet betaald in juli/aug.
 • Glorieux Marieke

  2 maanden geleden
  Door GSM af te nemen dan zullen ze echt sociaal contact missen. Als je op de speelplaats ziet, dan is 90% aan tokkelen op hun GSM.Kom mij niet vertellen dat ze contact missen met alle middelen die nu bestaan.Waar er niet over gesproken wordt is de achterstand dat ze hebben nu, hoogtijd om de vakantie met 2 tot 3 in te korten.Maar ja, ik zie al het onderwijspersoneel steigeren want die hebben dat verlof nodig. Studenten kunnen desnoods wel een jaartje overdoen.
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Het lijkt inderdaad absurd om nog enkele weken voltijds naar school te gaan. Er zullen zeker pro's en contra's zijn, maar persoonlijk ben ik blij dat mijn dochter in het 6de jaar secundair toch tenminste nog iets van afsluitingsritueel zal hebben. Zelf leerkracht zijnde geef ik met plezier nog even gas, hopelijk kan er nog iets meer bereikt worden met de leerlingen. De volgende schooljaren zullen we nog even een tandje moeten bijsteken. Awel, met plezier. Dat is mijn job.
 • Léa Vandensteen

  2 maanden geleden
  Afstandsweek= overdaad aan opdrachten+meer stof per lesuur dan op school+geen tijd om stof te verwerken+maar ook gevoel van veiligheid+zelf werk en dag plannen. Contactweek=overdaad aan toetsen+minder les door toetsen+niet genoeg tijd om alles te studeren+stress wegens besmettingsgevaar daar niet zo veilig op school als iedereen wil doen geloven+uitgeput door combi les op school en studeren tot in vroege uurtjes+maar wel sociaal contact. Vakantie=geen is tijd om opgelopen achterstand in te halen
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  Door de Corona politiek draait alles zot. België is niet meer bestuurbaar zolang de WHo de regels bepaald. Tijd om de maatregelen te onderzoeken.
 1. Studie naar antistoffen levert geen aanwijzingen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Studie naar antistof­fen levert geen aanwijzin­gen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Tussen begin december 2020 en eind januari 2021 had in België 12,4 procent van de leerlingen en 14,8 procent van het schoolpersoneel in de lagere school en in de eerste graad van het middelbaar onderwijs antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Sciensano. “Onze studie vindt geen aanwijzingen dat scholen plaatsen zijn waar het virus zich meer verspreidt of meer kans maakt zich te verspreiden dan elders in de gemeenschap”, besluiten de onderzoekers.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!