"Zeg nu zelf: hoe vaak lees je 'maan' of 'roos'?", zegt Sofie Uyttersprot, leerkracht in het buitengewoon onderwijs. "Melk en mayonaise zien de kinderen dagelijks op de keukentafel en in de supermarkt."
Volledig scherm
PREMIUM
"Zeg nu zelf: hoe vaak lees je 'maan' of 'roos'?", zegt Sofie Uyttersprot, leerkracht in het buitengewoon onderwijs. "Melk en mayonaise zien de kinderen dagelijks op de keukentafel en in de supermarkt." © Koen Moreau

Nieuwe methode leert je lezen tot je honger hebt

Vergeet 'maan, roos, vis'. Een Aalsterse logopediste en leerkracht in het buitengewoon onderwijs leert kinderen lezen met 'soep', 'melk' en zelfs 'mayonaise'. De eigen methode van Sofie Uyttersprot (46) blijkt zo succesvol dat nu ook andere scholen met 'Lees je honger' aan de slag gaan.

5 reacties

 • Chiara taeleman

  2 maanden geleden
  Note: leerkracht / therapeut in het buitengewoon onderwijs zijn + nog de tijd én de energie hebben om een hele nieuwe methode uit te schijven, je moet het maar kunnen!! Proficiat Sofie, ik ben heel trots op mijn collega’tje!
 • Kristof Degros

  2 maanden geleden
  Note een leerkracht is geen 40u op school he, hebben een pak meer tijd.
 • Steve Boon

  2 maanden geleden
  In het buitengewoon onderwijs werken en dan nog energie hebben voor de ontwikkeling van zo een educatief hulpmiddel ...il faut le faire. Die leerkracht verdient na 18 jaar een directie positie zodat ze anderen nog meer kan inspireren.
 • Joris Geens

  2 maanden geleden
  Het “gewone” onderwijs kan ontzettend veel leren van het buitengewone!
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Een leerkracht met passie en een goed idee. Mensen op de werkvloer in scholen weten beter wat nodig is voor kinderen ipv te volgen regels uitgevonden door bureaucraten in Brussel
 1. Victor (31) heeft maar één arm, maar daar tilt ie wel 88,5 kg mee de lucht in
  Play

  Victor (31) heeft maar één arm, maar daar tilt ie wel 88,5 kg mee de lucht in

 2. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten