Negen op de tien ouders tevreden over corona-aanpak scholen
Negen op de tien ouders zijn tevreden met de manier waarop scholen met de coronacrisis omgaan. Dat blijkt uit een bevraging van de ouderkoepels. Bijna de helft van de ouders in het secundair onderwijs vreest echter dat zijn of haar kind het voorbije jaar leerachterstand heeft opgelopen, schrijft De Zondag.
Delen per e-mail
De ouderkoepels VCOV, GO! Ouders en KOOGO hielden begin februari een grootschalige enquête bij hun achterban. Aan de bevraging namen ruim 4.700 ouders deel met kinderen in het basis- en secundair onderwijs.
92 procent van de ouders met leerlingen in het basisonderwijs en 82 procent met leerlingen in het secundair onderwijs zijn globaal genomen tevreden over de manier waarop de scholen omgaan met de coronacrisis. Zo'n 70 procent van de ouders is tevreden over de veiligheidsmaatregelen die in de scholen gehanteerd worden. 63 procent haalt aan dat er door de school erg goed gecommuniceerd wordt over de coronamaatregelen.
Wel vinden ouders dat er te weinig aandacht gaat naar het informeren over de leervorderingen of leerachterstand van hun eigen kind. In het basisonderwijs zegt één op de vijf ouders dat hun kind leerachterstand heeft, in het secundair onderwijs meent 45 procent dat er leerachterstand is bij hun zoon of dochter. Een ander pijnpunt is het welbevinden van de leerlingen, vooral dan in het secundair onderwijs.
Voorts vindt een op de drie ouders uit het secundair onderwijs dat alle leerlingen in de huidige coronaomstandigheden toch voltijds contactonderwijs moeten kunnen volgen. 40 procent vindt dat in deze fase van de pandemie de combinatie onderwijs op school met afstandsonderwijs de beste oplossing is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
5 redenen om je een elektrische fiets aan te schaffen, ongeacht je leeftijd
-
PREMIUM
Heeft het nog wel nut om winkelkarren en deurklinken te ontsmetten?
Steeds meer onderzoek toont aan dat de kans op besmetting van het coronavirus via een oppervlakte als een deurklink of winkelkar, erg klein is. Heeft het dan wel nog nut om die te ontsmetten? -
PREMIUM14
Basisschool GEBO na twee maanden mondmaskers in de les nog steeds virusvrij: “‘Waar ben je mee bezig?’, vroegen collega-directeurs me”
Voor vele duizenden scholieren uit het vijfde en zesde leerjaar wordt het vanaf maandag wellicht wennen, maar in basisschool GEBO in Bonheiden is het mondmasker ondertussen routine. Leerlingen en leerkrachten dragen het sinds twee maanden. Met succes: er testte in de ‘voorbeeldschool’ nog niet een leerling of leerkracht positief. Hoe pakt de virusvrije school het aan? -
-
PREMIUM39
COLUMN. “Online onderwijs helpt ons nu even uit de nood, maar is geen volwaardig alternatief”
-
Je eerste auto kopen: enkele tips om de kosten onder controle te houden
De aankoop van je eerste auto: voor veel jongeren is het een droom. Toch kan het ook overweldigend zijn. Kies je voor een diesel-of benzinemotor? En wat met elektrisch? En hoe zit het met bijkomende kosten zoals de inschrijvingstaks of verzekering? Independer.be helpt je op weg. -
7
Maatregelen op school verlagen het risico op overdracht van coronavirus thuis, wijst nieuw onderzoek uit
Het invoeren en naleven van maatregelen op school zijn nuttig en noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat blijkt uit een nieuwe preprint publicatie van Amerikaanse Wetenschappers. Dankzij deze maatregelen verdwijnt het verhoogd risico op overdracht in huishoudens met naar schoolgaande kinderen. -
PREMIUM130
INTERVIEW. Onderwijsexpert Wouter Duyck streng nu scholen sluiten: “Elke dag zonder school is er één te veel”
3 reacties
Yana Devrekere
Wesley De Cock
Wilfried Dylst