De regels verschillen sterk van school tot school, met een duidelijke tweedeling tussen universiteiten en hogescholen.
Volledig scherm
PREMIUM
De regels verschillen sterk van school tot school, met een duidelijke tweedeling tussen universiteiten en hogescholen. © Wannes Nimmegeers

Mondmasker aan of af? Dat hangt van hogeschool tot universiteit af

Op een aantal plaatsen is het academiejaar voor studenten al begonnen. In de meeste universiteiten is dat gebeurd met het mondmasker op, in hogescholen zonder. “Niet onlogisch, want in hogescholen zitten ze minder vaak in grote groepen.”

3 reacties

 • Jean Gallet

  4 weken geleden
  Het bewind moet bepalen niet de lagere echelons. Dus Onderwijs is Vlaamse bevoegdheid dus Vlaanderen beslist.
 • Gino SINNESAEL

  4 weken geleden
  Hoveel beslissingsniveaus gaat ons land nog creëren? Een kakofonie van jewelste, waar niemand nog wijs uit raakt. Typisch Belgisch wellicht?
 • Johan Dewolf

  4 weken geleden
  Wat voor zin heeft dit als ze in het uitgangsleven letterlijk tegen elkaar mogen hangen. Maskerwaanzin...
 1. LEZERSBRIEF. “Ik ben twintig jaar schooldirectrice maar bij zoveel chaos krijg ik zin om er de boekentas bij neer te leggen”
  60

  LEZERS­BRIEF. “Ik ben twintig jaar schooldi­rec­tri­ce maar bij zoveel chaos krijg ik zin om er de boekentas bij neer te leggen”

  Op minder dan een week van 1 september klinkt steeds luider gemor bij schooldirecties. Aanleiding? De (goed bedoelde) uitbreiding van de uren kinderverzorging voor kleuters, want is alweer een nieuwe maatregel die de planning andermaal overhoop gooit. En dat is een oud zeer bij schooldirecties. “Ik heb het gevoel dat ik in een rollercoaster zit en ik niet weet wat er nu weer achter de volgende bocht zal verschijnen”, schrijft Hilde Duportail, directeur van de Sint-Vincentiusschool in Melle - Gontrode. Lees hier haar integrale brief aan onderwijsminister Ben Weyts (N-VA.