Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen. © VTM NIEUWS

Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”

Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.

43 reacties

 • Levi Cardon

  1 maand geleden
  Zo te zien is dat geen masker van China zoals die er is voor de werkmens!
 • Percy Pursewarden

  1 maand geleden
  @Jan Claes Al 13 maanden je collega's niet meer gezien? Jij weet niet hoe gelukkig je bent. Ik ben stikjaloers op je.
 • linda Hofkens

  1 maand geleden
  Weyts wil dit Weyts wil dat , Weyts zou beter vaccins van Pfizer en Moderna kopen dat is wat WIJ met z'n allen willen.
 • Bert Haver

  1 maand geleden
  Ben Weyts verdient alle lof. De scholen openhouden met afstandsonderwijs is perfect controleerbaar. Als de scholen sluiten dan is er geen controle op wat de kinderen uitspoken. Zijn beslissingen worden ondersteund door alle belanghebbende. Schuld ligt bij de ouders die het nuttig vinden om met honderdduizenden naar de kapper te gaan , te gaan winkelen in overvolle winkels, op treinen opeengepakt naar de kust te reizen met hun kinderen enz.
 • Jan Van Droogenbroeck

  1 maand geleden
  Scholen open, alles open
 1. Van Gucht: “Horeca heropenen op 1 mei riskeert te vroeg te zijn”
  PREMIUM

  Van Gucht: “Horeca heropenen op 1 mei riskeert te vroeg te zijn”

  Het Overlegcomité van woensdag krijgt alweer verschillende katten te geselen. Kunnen buitenlandse reizen vanaf volgende week maandag effectief opnieuw worden toegestaan? Blijven de kappers nog langer gesloten? En wat nu met de horeca? Ook het buitenplan ligt op tafel: opnieuw een terrasje, of met tien in de plaats van vier in openlucht afspreken? Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt voor te veel en te snelle versoepelingen, zeker nu het onderwijs al grotendeels kan heropenen. “Toegegeven, enkele weken geleden was ik hier positiever over.”
 2. Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

  Strijd om KU Leu­ven-rector­schap van start

  De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije