Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts was te gast in VTM NIEUWS naar aanleiding van de plannen voor het heropenen van de scholen. © VTM NIEUWS

Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”

Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.

43 reacties

 • Levi Cardon

  1 maand geleden
  Zo te zien is dat geen masker van China zoals die er is voor de werkmens!
 • Percy Pursewarden

  1 maand geleden
  @Jan Claes Al 13 maanden je collega's niet meer gezien? Jij weet niet hoe gelukkig je bent. Ik ben stikjaloers op je.
 • linda Hofkens

  1 maand geleden
  Weyts wil dit Weyts wil dat , Weyts zou beter vaccins van Pfizer en Moderna kopen dat is wat WIJ met z'n allen willen.
 • Bert Haver

  1 maand geleden
  Ben Weyts verdient alle lof. De scholen openhouden met afstandsonderwijs is perfect controleerbaar. Als de scholen sluiten dan is er geen controle op wat de kinderen uitspoken. Zijn beslissingen worden ondersteund door alle belanghebbende. Schuld ligt bij de ouders die het nuttig vinden om met honderdduizenden naar de kapper te gaan , te gaan winkelen in overvolle winkels, op treinen opeengepakt naar de kust te reizen met hun kinderen enz.
 • Jan Van Droogenbroeck

  1 maand geleden
  Scholen open, alles open
 1. Studie naar antistoffen levert geen aanwijzingen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Studie naar antistof­fen levert geen aanwijzin­gen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Tussen begin december 2020 en eind januari 2021 had in België 12,4 procent van de leerlingen en 14,8 procent van het schoolpersoneel in de lagere school en in de eerste graad van het middelbaar onderwijs antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Sciensano. “Onze studie vindt geen aanwijzingen dat scholen plaatsen zijn waar het virus zich meer verspreidt of meer kans maakt zich te verspreiden dan elders in de gemeenschap”, besluiten de onderzoekers.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”