Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meeste Vlaamse leerlingen kunnen op 1 september zonder mondmasker in de klas zitten

Woensdag gaan de schoolpoorten opnieuw open voor 1,2 miljoen Vlaamse leerlingen. De meesten onder hen moeten tijdens de les geen mondmasker meer dragen. Dat is volgens de koepels al een enorme stap vooruit. De impact van de coronacrisis blijft echt nog steeds aanwezig. Uitdagingen dit schooljaar zijn een zo normaal mogelijk schoolleven organiseren en de leervertraging verder wegwerken.

16 reacties

 • Bart Diricx

  1 jaar geleden
  Ik heb die mondmaskers altijd nutteloos gevonden.Want geloof het of niet,dat virus is echt niet bang van een mondmasker!
 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Waarom moeten de leerkrachten geen mondmasker dragen terwijl er vele jongeren nog niet zijn gevaccineerd en de mensen in de bedrijven wel? Denken die dat ze wat meer zijn dan een ander en hun verantwoordelijkheid niet moeten nemen? Maar ja, de mimiek moet in orde zijn hé. Maar dat de leerlingen binnenkort hun ouders en grootouders zullen besmetten, dat is blijkbaar minder belangrijk.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  In Frankrijk moeten de lln vanaf het eerste schooljaar lagere school mondmaskers dragen op school. En de vensters open voor ventilatie. Er zullen ook vaccinatiecentra zijn op de school voor lln vanaf 12 jaar. Een minderheid reclameert elke zaterdag, maar dat is een zeer kleine minderheid.
 • Gerard Bloemen

  1 jaar geleden
  Wij Vlamingen zouden masker moeten dragen, om zo plaats te maken in de ziekenhuizen voor Walen en Brusselaars die niet ingeënt willen worden en dan op de IC- afdelingen hier terecht komen. Dacht het dus niet !
 • Caroline Bonte

  1 jaar geleden
  Doe ze dan maar overal af!
 1. Nieuw schooljaar met nieuwe eindtermen, laptop voor leerlingen en taaltest voor kleuters

  Nieuw schooljaar met nieuwe eindtermen, laptop voor leerlingen en taaltest voor kleuters

  De start van het schooljaar gaat gepaard met enkele nieuwigheden, zoals een verplichte taaltest voor kinderen van de derde kleuterklas, nieuwe regels rond de vaste benoemingen en beoordeling van leerkrachten, nieuwe eindtermen in het derde middelbaar en een gratis computer voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar. Het cruciale probleem in het onderwijs is het lerarentekort. Het onderwijsveld trok al regelmatig aan de alarmbel.