Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Meer krokusvakantie en minder zomervakantie: experts pleiten in rapport voor systeem met “afkoelingsperiodes”

In de strijd tegen het coronavirus wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november, maar in een rapport pleiten de experts ervoor om de oefening te herhalen voor de krokusvakantie.  “Zo maak je het moeilijker voor het virus om zich te vermenigvuldigen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws.

 1. Steeds meer scholen wachten herfstvakantie niet af en nemen zelf al maatregelen: “Besmettingen stijgen ook bij ons plots heel snel, er moet nú iets gebeuren”
  PREMIUM

  Steeds meer scholen wachten herfstva­kan­tie niet af en nemen zelf al maatrege­len: “Besmettin­gen stijgen ook bij ons plots heel snel, er moet nú iets gebeuren”

  Veel middelbare scholen wachten niet op een beslissing van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en nemen nog voor de herfstvakantie zelf maatregelen nu de coronabesmettingen overal lijken te stijgen. “Want er moet nú iets gebeuren”, klinkt het. Sommige scholen sluiten hun deuren helemaal en schakelen volledig over op afstandsonderwijs, anderen doen dat gedeeltelijk. Hieronder vindt u wat, waar en hoe.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"