Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Meer krokusvakantie en minder zomervakantie: experts pleiten in rapport voor systeem met “afkoelingsperiodes”

In de strijd tegen het coronavirus wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november, maar in een rapport pleiten de experts ervoor om de oefening te herhalen voor de krokusvakantie.  “Zo maak je het moeilijker voor het virus om zich te vermenigvuldigen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws.

41 reacties

 • Hannah Vansevenant

  4 maanden geleden
  Dan vind ik het maar zo eerlijk dat de kinderen van mensen uit de zorg gratis naar opvang kunnen tijdens deze weken. Terwijl leerkrachten veilig thuis zitten met hun kroost. ‍♀️
 • walter De Witte

  4 maanden geleden
  Dan is het bijna altijd hoogseizoen. Goed voor de reissector die zullen in hun handjes wrijven na dit catastrofaal jaar. Maar jan modaal is weer de dupe.
 • Walter Lippens

  4 maanden geleden
  Herleid de grote vakantie tot 2 weken in plaats van 2 maanden. De leerachterstand van onze jeugd is dramatisch. 
 • PETER MARLE

  4 maanden geleden
  Al bij stil gestaan dat er mensen zijn die vastgelegde verlofperiodes hebben ??? En dus niet anders kunnen dan bvb de eerste weken van juli hun verlof te nemen met hun kinderen? Tijd dat mensen als u eens uit hun ivoren toren komen!
 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Ze gaan  hier mee nog meer zelfstandige uitbaters hier mee kapot maken mensen die juist het moeten hebben van deze periode .Dit krijgen ze nooit verkocht  en ik hoop dat !!
 1. Steeds meer scholen wachten herfstvakantie niet af en nemen zelf al maatregelen: “Besmettingen stijgen ook bij ons plots heel snel, er moet nú iets gebeuren”
  PREMIUM

  Steeds meer scholen wachten herfstva­kan­tie niet af en nemen zelf al maatrege­len: “Besmettin­gen stijgen ook bij ons plots heel snel, er moet nú iets gebeuren”

  Veel middelbare scholen wachten niet op een beslissing van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en nemen nog voor de herfstvakantie zelf maatregelen nu de coronabesmettingen overal lijken te stijgen. “Want er moet nú iets gebeuren”, klinkt het. Sommige scholen sluiten hun deuren helemaal en schakelen volledig over op afstandsonderwijs, anderen doen dat gedeeltelijk. Hieronder vindt u wat, waar en hoe.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis