Minister van Onderwijs Hilde Crevits.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Hilde Crevits. © Photo News

Meer jongeren verlaten school zonder diploma

OnderwijsHet aantal leerlingen dat de middelbare school verlaat zonder diploma is opnieuw gestegen. In het schooljaar 2015-2016, de meest recente cijfers, heeft 10,4 procent van de jongeren de schoolbanken vroegtijdig verlaten. Dat meldt de VRT.

68 reacties

 • Vinnie Demeester

  4 jaar geleden
  De toename van het aantal jongeren met een diploma secundair onderwijs is omgekeerd evenredig met de achteruitgang van ons onderwijs volgens de PISA-resultaten.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Ik herinner me nog einde '90 dat ik les diende te geven aan jongens die wilden gaan werken maar nog tot hun zestiende op school diende te blijven en dan pas deeltijds school konden gaan volgen. Sommigen van hen hebben een jaar en zelfs twee jaar gewoon verspild. Soms is de school een dooddoener. Voor sommige mensen is de school het doormaken van een denigrerend proces dat een individu verlaagt omdat hij/zij geen aso doet of slecht doet. De school is een enge doorgang.
 • Gunther Sallis

  4 jaar geleden
  Als je de autoriteire stijl van ons onderwijs niet aankan, ben je niet geschikt voor eender welke job. Wij hebben mensen nodig die op de juiste plek het juiste woord (voorafgekozen ter controle) kunnen invullen. Anders gaan we naar anarchistische toestanden waarbij iedereen voor zichzelf kan denken en beslissen.
 • Dirk Van Den Bossche

  4 jaar geleden
  Alles om in de picture te staan. Zangeres Sanne nodigt Crevits uit om eens te komen kijken in haar multi klasje en wetende dat dit terug in de krant komt, gaat ze in op het voorstel.Mijn dochter geeft ook les met allemaal anderstaligen , maar is geen BV, zou Crevits dan ook komen wetende dat daar geen pers zal aanwezig zijn?Doe a,u,b,nuttiger werk in plaats van bezoekjes te brengen
 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  In de politiek heb je geen diploma nodig . Daar gelden andere capaciteiten ! Welke, ik kan er zo drie opnoemen . En jij ?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderopvang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer
  PREMIUM
  31

  ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderop­vang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer

  Aan wie zeg je als eerste dat je zwanger bent? De crèche. Je zou erom lachen als het niet de pijnlijke waarheid was. De kinderopvang is vaak op de hoogte voor oma en opa vreugdekreten kunnen lossen. Hoe pril die zwangerschap ook is. Hoe onzeker je bent of je dat kindje rond en gezond op de wereld kan brengen. Zo snel moet je zijn vandaag in Vlaanderen. Een plekje bemachtigen? Het is een race waarbij je na het vinden van een plekje de zweetparels van je voorhoofd veegt. Noem het pijnlijke voorweeën.