Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Meer dan 100 Vlaamse scholen werken met nieuw online portaal van Imec en KU Leuven

Vanaf dit schooljaar werken 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen met het online portaal i-Learn MyWay. Dat hebben het Leuvens onderzoekscentrum Imec en KU Leuven, die het portaal ontwikkeld hebben, vandaag bekendgemaakt. I-Learn MyWay bundelt verschillende digitale, educatieve tools die leerkrachten kunnen inzetten voor leertrajecten op maat van de leerling.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan kan ik op Italiëreis”
  PREMIUM

  Hun ouders pakken coronacri­sis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccina­ties. Dan kan ik op Italiëreis”

  Het wordt een 1 september zonder weerga, zonder mondmaskers of gepixelde leerkrachten op een scherm. Oók voor de kinderen die al anderhalf jaar aan de zijlijn toekijken hoe één van hun ouders de coronacrisis probeert bedwingen - als beleidsmaker, in een ziekenhuis, of expertengroep. Wat hopen zij dat het komende schooljaar brengt? “Dat papa maar vaart zet achter de vaccinaties. Dat ik zeker op Italiëreis kan.”
 3. Hoe groot is de leerachterstand na anderhalf jaar corona? 100 directeurs beantwoorden onze vragen
  PREMIUM

  Hoe groot is de leerachter­stand na anderhalf jaar corona? 100 directeurs beantwoor­den onze vragen

  Heeft het afstandsonderwijs grote gevolgen gehad voor de leerachterstand van mijn kind? Het is een vraag die veel ouders zich stellen aan de vooravond van het nieuwe schooljaar. Wij vroegen het aan 100 directeurs die elke dag in het werkveld staan. 73 procent denkt de achterstand in één normaal schooljaar weg te werken. Willen zij ooit nog terug naar afstandsonderwijs, of is dat iets dat we absoluut moeten vermijden? En welke financiële gevolgen heeft de pandemie gehad op hun financiële werking? Wij beantwoorden deze vragen in deel drie van onze grote rondvraag.