Basisschool Ursulinen Mechelen
Volledig scherm
Basisschool Ursulinen Mechelen © David Legreve

Mechelse school heropent maandag na loos alarm rond kleuter: snel ingegrepen om risicopatiëntje uit eerste leerjaar te beschermen

De kleuter van de basisschool Ursulinen in Mechelen die symptomen van Covid-19 vertoonde, heeft negatief getest op het virus. Dat meldt de schooldirectie vanavond. De school en noodopvang zullen na het verlengde weekend maandag kunnen heropenen. De directie verdedigt evenwel de beslissing om vandaag preventief te sluiten.

 1. Experts waarschuwen voor té drastische aanpak: “Sluit school niet voor elk kind met koorts. Zelfs niet voor elk kind met corona”
  PREMIUM

  Experts waarschu­wen voor té drastische aanpak: “Sluit school niet voor elk kind met koorts. Zelfs niet voor elk kind met corona”

  In Mechelen ging gisteren een school dicht na een vermoeden van Covid-besmetting van een kleuter. ’s Avonds bleek dat de kleuter negatief had getest, maar de school blijft achter haar beslissing staan. “Je kan niet voor elk kindje dat koorts maakt de hele school sluiten”, reageerde viroloog Marc Van Ranst eerder op de dag. “Je kunt voorzichtig zijn en té voorzichtig zijn.” Wat moeten scholen dan wel doen als één van hun kinderen symptomen vertoont?
 2. Studentenbuurten zoeken oplossingen om coronaproof te blijven: “Minder volk toelaten? Nee, juist meer feestzones maken”
  PREMIUM

  Studenten­buur­ten zoeken oplossin­gen om corona­proof te blijven: “Minder volk toelaten? Nee, juist meer feestzones maken”

  Met veel volk en bij een frisse pint, zo trappen studenten de start van het nieuwe academiejaar traditioneel af. Ook dit jaar, corona of niet - tot ontzetting van de burgemeesters in de studentensteden. Maar jongeren zullen altijd willen fuiven, redeneert de horecasector. "De oplossing ligt in méér feestzones. Niet in het beperken van de capaciteit."
 1. Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

  Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

  Oppositiepartijen Groen en sp.a zijn niet te spreken over de keuze van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om vast te houden aan code geel in het onderwijs. "Waarom blijft hij mordicus vasthouden aan kleurcode geel als België rood kleurt?", vraagt Elisabeth Meuleman (Groen) zich hardop af. "Waarom werden er draaiboeken en kleurcodes opgesteld als de minister ze vervolgens eigenhandig in de vuilbak gooit?", vult sp.a-fractieleider Hannelore Goeman aan.