BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Lerarenopleiding verplicht maatschappelijk engagement

UpdateElke toekomstige leraar zal voortaan aan het einde van de lerarenopleiding een stuk maatschappelijk engagement moeten getoond hebben. Dat kan gaan van het organiseren van taalklassen voor anderstaligen tot huiswerkbegeleiding bij jonge asielzoekers. De Vlaamse hogescholen hebben zich daarvoor geëngageerd. Het engagement is opgenomen in een platformtekst die vandaag is ondertekend door de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Juline (7) kampt met onzekerheid, maar wordt verrast door Camille D’Hont: “Jij bent een prachtige meid”
  Play
  3

  Juline (7) kampt met onzeker­heid, maar wordt verrast door Camille D’Hont: “Jij bent een prachtige meid”

  In de reeks Kinderwens van HLN worden dromen van kinderen werkelijkheid. Deze week is het de beurt aan Juline, een 7-jarig meisje uit Zwevele. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Juline al gekampt met onzekerheid en een laag zelfbeeld. Ze kijkt enorm op naar de personages uit #LikeMe. Ze droomt er dan ook van om een van de acteurs te ontmoeten... In bovenstaande video zie je hoe ze de verrassing van haar jonge leven beleeft.