THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

"Leerling steinerschool presteert minder dan op reguliere school"

Leerlingen uit het secundair steineronderwijs presteren gemiddeld minder goed dan leerlingen uit het regulier secundair onderwijs. Dat blijkt uit de masterscriptie van een student aan de Universiteit Antwerpen (UA). Wiskunde en lezen zijn de pijnpunten.

 1. ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trok 375 miljoen euro uit om elke leerling vanaf het vijfde leerjaar een laptop te geven. Gratis, dachten velen, maar in de praktijk betalen sommige ouders er ruim 500 euro voor. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Voor oppositiepartij Vooruit is “het zoveelste voorbeeld van waarom een maximumfactuur ook in het secundair nodig is”. Dat zegt fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman.
 2. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.