.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Wannes Nimmegeers

Leerkrachten lager onderwijs voelen zich in de steek gelaten, twee juffen getuigen: “Voor onze veiligheid wordt niks gedaan”

“Wij zijn kanonnenvlees en de overheid doet niets voor onze veiligheid.” De directeur van een Gentse basisschool neemt geen blad voor de mond en noemt lagere schoolkinderen onomwonden “de motor van de corona-epidemie”. Wat zeggen leerkrachten die elke dag voor een klas snotneuzen staan? We vroegen het aan twee juffen van het eerste en derde leerjaar. “Het is dweilen met de kraan open”, zeggen ze.

112 reacties

 • Romana Crabbe

  1 maand geleden
  Iedereen die werkt kan dit zeggen hé
 • Kurt Swinnen

  1 maand geleden
  Moeten mensen uit de zorg dan ook thuis blijven en aan hun eigen denken?
 • Johny Vermeiren

  1 maand geleden
  Het probleem is : in maart was er gezegd dat jonge kinderen niet vatbaar waren voor het virus! En nu worden ze ook besmet en soms geen symptomen hebben!
 • guy Van Deun

  1 maand geleden
  Wat voor onzin is dit? De dames voelen zich buiten gesloten, en wat dan met de zorgsector, bibliotheekpersoneel, mensen in grote winkels aan de kassa, buschauffeurs, beambten in een gevangenis? Deze opgesomde beroepen werken voltijds en met meer risico dan de twee dames uit het onderwijs.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 maand geleden
  Die mensen zijn zoals de meesten bezorgd om hun veiligheid. Daar is niks mis mee zij denken immers ook aan hun gezin. Daar staat tegenover dat hun werk enorm belangrijk is om deze wereldwijde crisis als maatschappij te helpen overleven.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt