Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft beslist dat het kunstonderwijs haar repertoire mag verruimen.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft beslist dat het kunstonderwijs haar repertoire mag verruimen. © BELGA

Kunstonderwijs mag aanbod verruimen

Vanaf september 2018 kunnen de kunstacademies hun aanbod verruimen. Het gaat onder meer om opleidingen met instrumenten als mondharmonica, mandoline of historische harp, maar eveneens cabaret, comedy, dj of urban en werelddans. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat schrijft De Morgen vandaag.

22 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  5 jaar geleden
  Kan je nu ook met een opleiding eerste viool spelen minister worden ?
 • guido van der smissen

  5 jaar geleden
  de slechtste minister ooit voor het onderwijs,onbekwaam en een lege doos die niks maar ook niks kan of realiseert een echte schande voor belgie
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Langs de ene kant besparen, langs de andere kant verruimen . Flink van deze madame CDNV ,die alle departementen aankan en er alles voor zou doen om eerste minister te worden.
 • Eric Grosemans

  5 jaar geleden
  Niet te laagdunkend doen over zoiets "simpel" als een mondharmonica. Eén van onze grootste artiesten met wereldfaam was een meester op mondharmonica, hij is er wereldberoemd mee geworden. RIP Toots.
 • Jan Van Overveldt

  5 jaar geleden
  95% van de mensen die afstuderen in zulke richtingen. Hebben later een minderwaardige job, bv. lege zakken gaan rechtzetten...En kunnen zelfs niet in de muziekindustrie terecht, daar er al teveel zijn.