Rector Luc Sels.
Volledig scherm
Rector Luc Sels. © Belga

KU Leuven op week tijd getransformeerd naar digitale universiteit

Sinds het stopzetten van de lessen aan de KU Leuven op 16 maart wordt het onderwijs digitaal voortgezet. "Op amper een week tijd is de unief helemaal getransformeerd zonder enige onderbreking van haar activiteiten", aldus rector Luc Sels, verwijzend naar het feit dat de 60.000 studenten en duizenden stafleden momenteel dagelijks de digitale alternatieven gebruiken. 

1 reactie

 • carina willemsen

  3 jaar geleden
  Wat met de stages van laatstejaarsstudenten?
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Les op woensdagnamiddag? “Tijd om heilige huisjes te slopen tegen lerarentekort”, vindt onderwijstopvrouw
  Onderwijs
  265

  Les op woensdagna­mid­dag? “Tijd om heilige huisjes te slopen tegen lerarente­kort”, vindt onder­wijstop­vrouw

  De manier waarop scholen zich organiseren, moet flexibeler kunnen, op basis van de specifieke noden van die school, zeker in tijden van lerarentekorten. Dat vindt Walentina Cools, algemeen directeur van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG). “Waarom vasthouden aan lesdagen van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 16 uur?”, zegt ze. De fundamentele oorzaak van het lerarentekort is het gebrek aan werknemers in het algemeen, klinkt het bij Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Hij vindt het dringend tijd om de werkloosheidsuitkering te beperken in tijd.