Volledig scherm
© REUTERS

KU Leuven corrigeert giscorrectie

De KU Leuven voert een nieuw systeem in voor meerkeuze-examens. Het feit dat studenten tot nu minpunten kregen bij het aankruisen van een fout antwoord, bracht vaak spanningen met zich mee.

 1. Studenten over hun eerste weken op kot in coronatijd: “We laten dat virus ons plezier niet vergallen”
  PREMIUM

  Studenten over hun eerste weken op kot in coronatijd: “We laten dat virus ons plezier niet vergallen”

  Alles mag, niks moet, behalve slagen in juni. Zo kon je het leven van een kotstudent samenvatten... tot corona z'n intrede deed. Van die ultieme 'vrijheid, blijheid' blijft maar weinig over: afstand houden, mondmaskers dragen en om 1 uur in bed. "Ik zie maar één voordeel: op tijd opstaan is nu geen probleem. Hopelijk blijven die regels niet duren." Wij proefden één dag mee van het nieuwe studentenleven in Gent.
 2. Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs bijgestuurd: “Leerlingen moeten digitale vaardigheden en ondernemerschap meekrijgen”

  Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs bijge­stuurd: “Leerlingen moeten digitale vaardighe­den en ondernemer­schap meekrijgen”

  De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad in het secundair onderwijs principieel goedgekeurd. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). De eindtermen werden nog bijgestuurd na adviezen van de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Zo is er opnieuw meer aandacht voor digitale geletterdheid.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”