Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kleinere klassen en minder administratie zouden onderwijs ten goede komen

Het onderwijs heeft nood aan kleinere klassen, minder administratieve taken, meer professionalisering, meer overleg met collega's en meer handen of meer lestijden. Dat blijkt uit een bevraging via Teacher Tapp, een app van de Gentse Arteveldehogeschool.

25 reacties

 • Vincent Henry

  1 jaar geleden
  Eigenlijk willen ze bijna niets meer doen... 25 a 30 leerlingen in de basisschoolklas lijkt mij de ideale norm door de rijkdom aan verscheidenheid. Lessen motiveren, leerlingen differentieren en individualiseren zijn een absolute must. Voorbereidingen en verslagen horen daarbij. Foutenanalyses (worden weinig gedaan!) zijn onontbeerlijk bij de verbeteringen. Wie dat niet kan, zoekt best een andere job. En ja, ik kom uit het onderwijs! Het allermooiste beroep. En ik had geen leerboeken nodig
 • Luc Verhulst

  1 jaar geleden
  Al de gene die vinden dat het onderwijs de job is , 20 uur per week 3.5 maanden verlof , groot pensioen dus de ideale job . Geef uw ontslag en komt in het onderwijs werken er is plaats genoeg.
 • WILFRIED DESLYPERE

  1 jaar geleden
  Weet je wat ook zou ten goede komen, wat minder de zot houden met het personeel en onder ander de taken voor het nieuwe schooljaar 2 weken eerder bekend maken en niet tot op het laatste wachten om die mensen te informeren, dit is nog maar een ding, een beetje respect zou op zijn plaats zijn, zo zullen er misschien nog mensen zich geroepen voelen om in het onderwijs te werken.
 • marc verschaeren

  1 jaar geleden
  Wij zaten in de jaren 60 met 30 in de klas ! . Alles was top , ons onderwijs was gewoon bij het beste . Trouwens ook de rest , onze werkkracht werd geroemd over de hele wereld . De jongens die op 14 van school waren en gingen werken hebben het allemaal gemaakt ! . En volgens mij heeft dat niks te maken met school maar met onze cultuur en die zijn we verloren . Ban godsdienst van school en verlaag de schoolplicht ! .
 • Stephanie Steen

  1 jaar geleden
  @Jennifer Peeters - Ik nodig u uit eens een weekje mee te draaien in het onderwijs : kleuter, lager of middelbaar : kies maar. Die 22 of 25.5 uren zijn de contacturen dat je (soms met handen en voeten en je hele ziel) de leerlingen enthousiast probeert te maken. Bij thuiskomst begint het andere deel van de job : nadenken, voorbereiden, materiaal aanmaken, verbeteren. En dan heb ik het nog niet gehad over de vakoverschrijdende taken... Je mag me alleen benijden dat ik mijn werk erg graag doe !
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.