Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Kerstvakantie week vroeger van start voor leerlingen van kleuter- en basisonderwijs

Voor de leerlingen van het kleuter- en basisonderwijs start de kerstvakantie vandaag een week vroeger dan normaal. Dat besliste het Overlegcomité begin deze maand om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 1. Een extra weekje kerstvakantie? Dan vertrekken deze gezinnen al op reis: “Telewerken met twee kleine kinderen in huis... nee, dat doen we niet meer”
  PREMIUM

  Een extra weekje kerstvakan­tie? Dan vertrekken deze gezinnen al op reis: “Telewerken met twee kleine kinderen in huis... nee, dat doen we niet meer”

  “Wij gaan dan drie weken naar Brazilië hé. Salut!” De extra week kerstvakantie voor de kleuters en lagere schoolkinderen is gisteren officieel ingezet. Dat wil zeggen dat vanaf maandag het ene gezin voor de zoveelste keer de uitdaging ‘telewerken met kids’ aangaat, terwijl andere gezinnen daar meteen de brui aangeven en met plezier vroeger op reis vertrekken naar de zon of hun favoriet skioord. Onze redactie ging de sfeer opsnuiven aan de vertrekhal in Brussels Airport. “We hebben dan maar last minute prijzen naar Spanje opgezocht... en die bleken eigenlijk best goedkoop.”
 2. “Te ziek? Nee, ik haal net kracht uit wat ik doe”: CVS-patiënte Samantha (17) schreef al een boek en start nu met eigen jeugdbeweging en lezingen
  PREMIUM
  Jabbeke

  “Te ziek? Nee, ik haal net kracht uit wat ik doe”: CVS-patiënte Samantha (17) schreef al een boek en start nu met eigen jeugdbewe­ging en lezingen

  Samantha Demeyere (17) uit Snellegem kan amper voltijds naar school gaan, nadat ze drie jaar geleden te horen kreeg dat ze het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) heeft. Toch blijft het tienermeisje niet bij de pakken zitten. Meer zelfs: ze wil een voorbeeld zijn voor lotgenoten, schreef een boek en richt nu ook een eigen jeugdbeweging op. “Er wordt veel te weinig aandacht gegeven aan het mentale welzijn van jongeren”, zegt ze.