Volledig scherm
© UNKNOWN

K.U.Leuven haalt top 90 in wereldwijde reputatielijst

 1. Maxim brengt eigen spel uit: “Maaltafels zijn saai, maar met mijn spel worden ze leuk”
  PREMIUM

  Maxim brengt eigen spel uit: “Maaltafels zijn saai, maar met mijn spel worden ze leuk”

  ‘Hoe saai’, dacht de 8-jarige Maxim toen hij op zijn kamer de maaltafels aan het oefenen was. ‘Maar als ik er een spel rond bedenk, zou het misschien wel leuk zijn.’ Vandaag, een jaar later, is maXimaal klaar, een gezelschapsspel waarmee maaltafels leren makkelijk én leuk is. Pedagoge Marijke Bisschop noemt het ‘een prachtverhaal’. “Deze jongen heeft intuïtief iets wezenlijks aangevoeld: dat spelenderwijs leren de beste manier is.”
 2. 70 artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”
  Coronavirus

  70 artsen vragen afschaf­fing mondmasker­plicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen zeventig artsen de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Ze vragen dat de minister zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en geef enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk