BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

INTERVIEW. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil structurele oplossing voor te lange busritten: “Proefprojecten met minibusjes werken goed”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vindt het onaanvaardbaar dat kinderen uit het bijzonder onderwijs soms zes uur per dag op de bus zitten. "Het kan niet dat elk schooljaar start met die schrijnende verhalen." Maar wat gaat ze eraan doen?

24 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  dit is een erfenis van wijlen Steve Stevaert: destijds had je de bussen van de Lijn, en de meeste scholen hadden hun eigen schoolbussen. Stevaert vond dit waanzin, en vond dat De Lijn het best geplaatst was om dit vervoer voor alle scholen te doen, en dat de scholen beter konden stoppen met zelf busvervoer te organiseren. En zo geschiede het... maar steeds weer blijkt dat De Lijn er niet in slaagt om deftig schoolvervoer te organiseren.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Dat ze eens aan haar kiezers ter kennis brengt hoeveel subsidies( belastingsgeld) zij reeds betaald aan de lijn ? Zij willen gewoon nog meer dat is het punt .
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Prijs gewoon ticket bus/tram in Londen 1€, Berlijn 1,70€, Parijs metro 1,90€, De Lijn 2,50€. En als je op voorhand een gewoon ticket wil kopen omdat je dat enkele dagen later occasioneel eens nodig hebt - om bijvoorbeeld van een ziekenhuis terug te komen - moet je naar een station in een grote stad rijden. Want in hun andere verkooppunten, automaten of de bus kan je dat niet meer kopen. Je moet maar een smartphone hebben. Ontwikkelingslanden hebben beter openbaar vervoer.
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Mooie uitleg van de minister maar het zal weer bij woorden blijven. En de Lijn? Triestig dat men spreekt over budgetten als kinderen 2 uur in de bus moeten zitten. Schandalig.
 • Dirk Thyssen

  2 maanden geleden
  Ha hoelang zit ze al in deze regering ? Nog geen tijd gehad misschien ? Ze gaat juist niets doen nu het in de actualiteit komt een beetje wind maken ,daarna zachtjes laten uitdoven ,en het ventje blijft 6 uur op de bus zitten . Zij zal er geen last van hebben ,met haar privé chaufeurs en dito limousines.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan kan ik op Italiëreis”
  PREMIUM

  Hun ouders pakken coronacri­sis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccina­ties. Dan kan ik op Italiëreis”

  Het wordt een 1 september zonder weerga, zonder mondmaskers of gepixelde leerkrachten op een scherm. Oók voor de kinderen die al anderhalf jaar aan de zijlijn toekijken hoe één van hun ouders de coronacrisis probeert bedwingen - als beleidsmaker, in een ziekenhuis, of expertengroep. Wat hopen zij dat het komende schooljaar brengt? “Dat papa maar vaart zet achter de vaccinaties. Dat ik zeker op Italiëreis kan.”
 2. Vier Belgische universiteiten in top 200 van THE World University Rankings

  Vier Belgische universi­tei­ten in top 200 van THE World University Rankings

  Vier Belgische universiteiten zijn in de top 200 van de THE World University Rankings van 2022 geëindigd: KU Leuven blijft met haar 42ste plaats de hoogst gerangschikte Belgische universiteit. De University of Oxford in het Verenigd Koninkrijk is voor het zesde jaar op rij de beste universiteit van de wereld. Dat heeft het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE), dat 1.662 universiteiten toetste, vandaag aangekondigd.