Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). © Pieter-Jan Vanstockstraeten/PN

INTERVIEW. Ben Weyts: “We kunnen allemaal vier maanden in onze kelder kruipen. Maar dan verliezen we zoveel moois”

De twee weken herfstvakantie zijn voorbij en de scholen gaan, weliswaar met verplicht halftijds afstandsonderwijs voor de tweede en derde graad in het secundair, weer open. "Een grote opluchting", vindt minister Ben Weyts. "Maar ik weet ook dat de verwijten over virologische onverantwoordelijkheid zullen blijven komen." Of: hoe Weyts de kritiek over de aanpak van de coronacrisis wil gebruiken voor de “remuntada” van het onderwijs.

184 reacties

 • jaques windels

  9 maanden geleden
  Ik zit nu al bijna een jaar opgesloten thuis, waar blijft dit moois?? Miss eens vragen aan die tienduizenden die het zo broodnodig vonden om als haringen in een ton op vliegreis te vertrekken en lekker veel covid variantjes mee te brengen terug naar Belgie... Waar blijft het Moois?
 • Chris Ysebaert

  10 maanden geleden
  Is dit om te lachen, Ben Weyts, de man die dubbel zo lang heeft gedaan over zijn hogere studies dan nodig was, hij heeft dus ieder jaar 2 maal gedaan. Hij kan heel waarschijnlijk niet uitleggen wat op het bord staat want hij heeft politieke wetenschappen gestudeerd.
 • nicole van nuffel

  10 maanden geleden
  En gaat hij die dan uit eigen zak betalen want de put is nu al 25 miljard.
 • Jos Dupont

  10 maanden geleden
  En plots is geld geen probleem meer !! Het gratis verhaal is weer actueel en het kan niet op !! Wie gaat die gratis ! leugens betalen ?? En hoe diep zijn die bodemloze schuld Putten eigenlijk al ??
 • Danny Lagae

  10 maanden geleden
  Was het niet beter 4 maand in de kelder dan nu al bijna 1 jaar te verliezen door alle semi lockdowns voorgeschoteld door de huidige politici die alleen aan hun stemmen denken in de toekomst.