Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

INTERVIEW. Ben Weyts (N-VA): “Te moeilijk om leraars eerder te vaccineren? Dan regel ik het zelf wel”

Geen extra afstandsonderwijs en geen verlengde paasvakantie. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) houdt zijn been stijf en de scholen open. En dus werden de regels hier en daar nog wat aangescherpt, al lijkt dit nu wel zijn laatste bod. Intussen voert hij de druk op om leerkrachten prioritair te vaccineren. “Te moeilijk? Dan zal ik het zelf wel regelen.”  

388 reacties

 • simonne goderie

  1 maand geleden
  Wie gaat er dan in de overvolle ziekenhuizen werken ,de Nva collega’s zeker niet .De opnames zitten nog steeds in stijgende lijn ,dus als de arrogantie boven gezond verstand staat zijn we met deze minister van onderwijs niks vooruit maar achteruit en kunnen ze de opening van horeca en andere contactberoepen wel vergeten op 1 mei .
 • Suzy Wann

  1 maand geleden
  En wat met buschauffeurs, waar de leerlingen per 40 rondhangen in de bussen, worden die dan voor de leraren ingeënt? Echt niet bekwaam die Weyts, hij zorgt ervoor dat we met zijn allen nog tot volgend jaar binnenzitten. Waarom wordt die man niet eens op het matje geroepen door zijn partij want hij kost hun vele stemmen.
 • Johnny Jespers

  2 maanden geleden
  En wie gaat dat betalen dan? Op de schoolfactuur zeker??
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  Ja en wat als de leerkrachten prioritair inge-ent zijn ? Wat dan ? is het gevaar dan geweken ? De leerkracht is maar 1 persoon van de ganse klas. Ze zouden beter investeren in systemen waar de leerkracht gewoon voor zijn bord blijft staan, maar de banken vervangen worden door een scherm waar de leerling thuis zit. En men had daar al 1 jaar de tijd voor. Maar is er iets gebeurd ? nada niks ja...
 • Simonne Dedeken

  2 maanden geleden
  1 minister voor België, Ben Weyts, die kan alles beter, en alleen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Gemeenschapsonderwijs sluit kleuterscholen, Katholiek Onderwijs adviseert hetzelfde
  35

  Gemeen­schaps­on­der­wijs sluit kleuter­scho­len, Katholiek Onderwijs adviseert hetzelfde

  Het Gemeenschapsonderwijs heeft beslist om al zijn kleuterscholen te sluiten. Ook Katholiek Onderwijs Vlaanderen adviseert haar kleuter- en basisscholen om volgende week ook de lessen in het kleuteronderwijs te schorsen. OVSG, de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten, doet dan weer “een warme oproep om voor zover het mogelijk is toch het kleuteronderwijs open te houden, in te zetten op kwetsbare kleuters en de druk bij jonge ouders enigszins te verminderen”.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"