Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Volledig scherm
Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. © BELGA

"Impact coronacrisis op leerprestaties beperkt, maar grote verschillen tussen leerlingen"

De impact van de coronacrisis op de leerprestaties in de katholieke basisscholen lijkt "globaal beperkt", maar onder de waterlijn zijn er "grote verschillen tussen leerlingen". Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de gevalideerde toetsen die Katholiek Onderwijs Vlaanderen jaarlijks organiseert. 

0 reacties

 1. Groen wil zorgtoeslag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil zorgtoe­slag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil dat studenten met een handicap de verhoogde kinderbijslag, de zogenaamde zorgtoeslag, krijgen tot ze afgestudeerd zijn. Vandaag verliezen zowat 3.000 studenten met een handicap die zorgtoeslag als ze 21 jaar worden. "Op dat moment hebben ze geen eigen inkomen om de vaak grote kosten verbonden aan hun handicap te betalen. Dat moet veranderen", zegt Groen-parlementslid Ann De Martelaer. Ze dient een resolutie in.
 2. Onze opinie. “Laten we het Franstalige voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakantie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”
  PREMIUM
  56

  Onze opinie. “Laten we het Franstali­ge voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakan­tie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”

  Het Franstalig onderwijs kort de zomervakantie in van 9 naar 7 weken, vanaf het schooljaar 2022-2023. Quelle bonne idée! En geen paniek: die vakantiedagen gaan niet verloren, ze worden gewoon beter gespreid over de rest van het schooljaar. Volgens veel onderwijsexperts is er werkelijk geen zinnig argument om zo’n spreiding niét door te voeren: twee maanden zomervakantie - ooit ingevoerd opdat kinderen hun ouders konden helpen bij de oogst - vergroot de leerachterstand bij kansarme leerlingen en ook voor de anderen is het vaak te lang om zich bezig te houden.