Creatieve docenten Jonathan De Peusseleir, Evelien Bracke, Elena Moeremans en Bruno De Smet.
Volledig scherm
PREMIUM
Creatieve docenten Jonathan De Peusseleir, Evelien Bracke, Elena Moeremans en Bruno De Smet. © Photonews, Nimmegeers

Hoezo, paaspauze? Deze leerkrachten geven toch les, en nog op een plezante manier ook

Een ‘paaspauze’ staat niet automatisch gelijk aan een weekje vakantie. Veel leerkrachten remediëren, differentiëren, plannen en organiseren. Of gaan creatief aan de slag om er voor hun leerlingen toch nog wat van te maken, zoals deze vier. Van digitaal koken (zonder proeven) tot YouTube-sessies Grieks en radio maken.

11 reacties

 • LUDO HOOGEWIJS

  1 maand geleden
  De meeste leerkrachten geven meestal op een plezante manier les.
 • Jacqueline Sels

  1 maand geleden
  Niks vakantie in het secundair: examentoezichten, examens nauwkeurig verbeteren, klassenraden voorbereiden, klassenraden online, dossiers aanvullen, oudercontacten online, rapporten maken en commentaren schrijven, ...
 • Michèle Rodenbach

  1 maand geleden
  Ook wij kregen gisteren met onze groep volwassenen, Spaans 5, geanimeerd les online van onze ongelooflijk, enthousiaste leerkracht, Ine. Ze kreeg "carte blanche" van de directie, les geven of niet. Ze heeft geen seconde getwijfeld, de les was weeral top, bedankt daarvoor!
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Fijn om te lezen dat deze mensen hun job met hart en ziel doen. We hebben goede leerkrachten hard nodig. En onze kinderen hebben zo snel mogelijk normaal onderwijs en normaal sociaal contact nodig, want dit afstandsleren, hoe goed bedoeld ook, is echt niet hetzelfde. Niet alle kinderen krijgen de juiste ondersteuning, hebben het nodige materiaal, de nodige rust of worden even goed opgevolgd thuis.
 • Karel De Martelaere

  1 maand geleden
  Het overgrote deel van de leerkrachten blijft gewoon werken... Triestig dat het gecommuniceerd wordt alsof het (alweer) een extra week betaald verlof is. In het secundair zijn er paasexamens, dus toezicht, klassenraden en oudercontacten. Maar ja, Benneke zegt geen online onderwijs, terwijl er geen enkele leerkracht is die begrijpt waarom, en dus is de perceptie dat de luie leerkrachten weer lekker thuis zitten.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije