Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

“Het lerarenberoep aantrekkelijker maken doe je niet door hun kerntaken af te nemen”

Het lerarenberoep aantrekkelijker maken doe je niet door kerntaken en de autonomie van een leerkracht af te nemen. Dat stellen onderwijsvakbonden ACOD en de Christelijke Onderwijscentrale (COC). Ze reageren daarmee op een voorstel om het leraren­beroep te hervormen van Koen Pelleriaux, de nieuwe topman van het Gemeenschaps­onderwijs.

 1. Onze Opinie. De Brusselse kinderen betalen als eersten het gelag voor de vele vaccinweigeraars. Dat is pijnlijk
  PREMIUM

  Onze Opinie. De Brusselse kinderen betalen als eersten het gelag voor de vele vaccinwei­ge­raars. Dat is pijnlijk

  Brussel betaalt de erg lage vaccinatiegraad voor het eerst met strengere maatregelen in het onderwijs. Daarover heeft Brussel zelf geen vinger in de pap te brokken. Vlaanderen voorziet Nederlandstalig onderwijs in onze hoofdstad, Wallonië Franstalig onderwijs. En nadat eerst de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) Brussel niet meenam in de versoepelingen, kondigde haar Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA) hetzelfde aan. Een afgesproken een-tweetje.
 2. Buitengewone internaten verhuizen van Onderwijs naar Welzijn

  Buitengewo­ne internaten verhuizen van Onderwijs naar Welzijn

  21 buitengewone internaten die nu nog beheerd worden als onderwijsinstellingen zullen ondergebracht worden bij het beleidsdomein Welzijn. Aan de verhuis zijn extra middelen gekoppeld waardoor de circa 1.000 betrokken leerlingen met bijzondere zorgnoden in de toekomst ook meer ondersteuning zullen kunnen krijgen. Dat hebben de ministers van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Welzijn Wouter Beke (CD&V) beslist. Volgens de twee ministers wordt met de ingreep "na meer dan 30 jaar een historisch ontstane situatie rechtgezet".