ANP
Volledig scherm
© ANP

HET DEBAT. Moeten de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld worden?

De roep om aanpassing van de huidige quarantaineregels in het onderwijs klinkt steeds luider. De situatie is onhoudbaar, klinkt het, maar het moet ook veilig blijven. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overlegt vandaag met de vakbonden en experts over een eventuele aanpassing, morgen volgt overleg met alle betrokken ministers. Wat denk jij? Moeten de quarantaineregels op de schop? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

65 reacties

 • Amy Van lombergen

  1 jaar geleden
  Hou klassen in de lagere school volledig apart. Dat hebben ze nog al moeten doen en dat is haalbaar. Zelfs op de speelplaats. En nu zijn uitstappen, laat staan meerdaagse uitstappen nog niet aan de orde.
 • Karel De Martelaere

  1 jaar geleden
  Wie denkt dat er regels gevolgd worden op school, die moeten maar eens komen kijken in onze secundaire school. 1. Mondmaskers: leerlingen dragen ze vaak niet en collega's en directie spreken er niet op. 2. Afstand bewaren: Not. 3. Goed ventileren: in lokalen die niet goed kunnen geventileerd worden dtaat er geen co2-meter. 4. Bubbels: in onze school is er de hele corona maar 1 bubbel van 850 leerlingen. Bovendien is onze directeur een coronaontkenner. Gezellig.
 • linda Hofkens

  1 jaar geleden
  Is dat een must die meerdaagse schoolactiviteiten? Schaf toch al die brol af en gebruik de tijd om les te geven en te leren. De achterstand zal zo groot niet zijn want als dit allemaal nog kan en de vele andere lesuren die er niet toe doen, medisch onderzoeken ook tussendoor en clb's die hun nut nog niet hebben bewezen, hou dat geld beter voor hulpverlening op maat van een kind in nood. Een doktersbezoek kan iedereen toch prive regelen. We gooien hier onbezonnen bakken geld over de balk waarom?
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Stephen de cock: is het nu ook al de kinderen hun schuld dat ze niet gevaccineerd zijn? Nee dat is de REGERING en ter info: nee mijn dochter krijgt die rotzooi niet, ik houd ze nog liever thuis tot mensen zoals jij eindelijk terug normaal doen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Dat was inderdaad de bedoeling van pedagogische studiedagen, Martine Mertens. Dan krijg je bijvoorbeeld een docente aan de univ die uitlegt wat je didactisch allemaal niet mag doen bij een digitale presentatie. Om tijdens die voordracht - niet bedoeld en onbewust - tegen ongeveer elke regel te zondigen die ze stelt. Een andere die in een werkgroep een pleidooi houdt voor het maken van digitale leerinhoud en in het gesprek moet toegeven dat leerkrachten dat niet kunnen en het hun taak niet is.