Hele week protest tegen hoofddoekverbod in Atheneum Hoboken

 1. Vooral tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”
  22

  Vooral tevreden reacties na afloop onderwijs­over­leg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”

  Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is.” De Vlaamse Scholierenkoepel reageert teleurgesteld.
 2. ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trok 375 miljoen euro uit om elke leerling vanaf het vijfde leerjaar een laptop te geven. Gratis, dachten velen, maar in de praktijk betalen sommige ouders er ruim 500 euro voor. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Voor oppositiepartij Vooruit is “het zoveelste voorbeeld van waarom een maximumfactuur ook in het secundair nodig is”. Dat zegt fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman.
 1. ONZE OPINIE. Als het zo verder gaat, is de vraag niet of er straks een linkse leerkracht voor de klas staat, maar of er tout court nog één staat
  PREMIUM
  107

  ONZE OPINIE. Als het zo verder gaat, is de vraag niet of er straks een linkse leerkracht voor de klas staat, maar of er tout court nog één staat

  Soms vraagt hij er om, Tom Van Grieken. Om na één opruiende uitspraak kop van Jut te worden. Terwijl het land met lede ogen het tekort aan leerkrachten opnieuw gadeslaat en men hier en daar creatieve pistes durft opperen om daarmee om te gaan, laakt de voorzitter van Vlaams Belang de linkse leerkrachten op 1 september. Meer zelfs: hij wil ze in 2024 zelfs de rekening presenteren.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).