Gepeste jongen (13) uit Vlamertinge overlijdt na wanhoopsdaad

Gisteravond is de 13-jarige Lars Declercq uit het West-Vlaamse Vlamertinge in het ziekenhuis van Ieper overleden. Zondagavond had de jongen een einde proberen maken aan zijn leven. Volgens zijn ouders werd Lars al geruime tijd gepest op zijn school, het VTI in Poperinge.

 1. Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit
  24

  Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  De coronacrisis blijft een zware impact hebben op de leerprestaties in het (basis)onderwijs en de sterkste leerlingen zijn afgelopen jaar het hardst achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven. Die analyseerde de resultaten van de meest recente toetsen die leerlingen in het vierde en het zesde leerjaar binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen aflegden, de zogeheten interdiocesane of IDP-proeven.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. “Meer leerlingen in buitengewoon onderwijs dan voor m-decreet”
  9

  “Meer leerlingen in buitenge­woon onderwijs dan voor m-de­creet”

  Er zijn dit schooljaar veel meer leerlingen ingeschreven in het buitengewoon onderwijs. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de verschillende onderwijskoepels dinsdag publiceerden. “Er zitten nu meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs dan voor de invoering van het m-decreet”, zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de grootste koepel. Het vraagt dat de Vlaamse regering ingrijpt om voor genoeg plaatsen te zorgen.