Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gentse leerlingen mogen nu Marokkaans of Turks op school spreken

De Gentse onderwijsschepen Elke Decrynaere (Groen) heeft een richtlijn uitgeschreven dat kinderen van vreemde origine voortaan hun moedertaal mogen spreken op school. Dat betekent dus dat binnenkort Marokkaans, Turks of Bulgaars op de Gentse speelplaatsen of in de klassen te horen zal zijn.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. "Te laag niveau? Schuld niet bij leerkrachten leggen"
  Update

  "Te laag niveau? Schuld niet bij leerkrach­ten leggen"

  Onze leerkrachten zijn zeker niet behoudsgezind, ze staan open voor vernieuwingen. De kwaliteit van de instroom voor onderwijsrichtingen kan wel verbeterd worden, maar dan moet het beroep van leerkracht aantrekkelijker worden gemaakt. Dat zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, in een reactie op de uitlatingen van gewezen KU Leuven-rector André Oosterlinck vandaag in De Tijd.