Een jongere wordt weggeleid door de politie na de rellen aan het Muntplein gisteravond in Brussel.
Volledig scherm
Een jongere wordt weggeleid door de politie na de rellen aan het Muntplein gisteravond in Brussel. © Photonews

"Gelijkekansenbeleid op scholen faalt. We hebben een generatie gecreëerd die volledig gefrustreerd is"

In nog geen week tijd was Brussel-Stad twee keer het toneel van gratuit geweld door jongeren. Ze brachten vernielingen aan en speelden een kat-en-muisspel met de politie. "We moeten ons afvragen wat er aan de hand is als we in drie dagen tijd twee keer dergelijke rellen zien", reageerde binnenlandminister Jan Jambon gisteravond op het geweld. Volgens Brussels schooldirecteur Brian Rotsaert is er geen pasklaar antwoord op dat vraagstuk. De man stelt zich wel vragen bij het huidige gelijkekansenbeleid op scholen. "Dat faalt momenteel. Het is dweilen met de kraan open", legt Rotsaert de vinger op de wonde in een interview in 'De Ochtend' op Radio 1.

73 reacties

 • MARC VAN DEN BROEK

  3 jaar geleden
  Altijd dezelfde uitleg dat men de opvoeding bij de ouders eens nagaat die meestal van een andere origine en cultuur hebben dit wordt helaas een hopeloze situatie die men al veel vroeger had moeten aanpakken maar ja pamperpolitiek van de rooien en groenen en ongebreidelde import van moslims.
 • marleen boone

  3 jaar geleden
  en dan krijgen ze nog een leefloon ook neem dat af en het zal snel veranderen
 • Roger Poot

  3 jaar geleden
  Peter Persijn, inderdaad, als ik thuis kwam met straf, kreeg ik dubbel straf en ik moest niet van mijnen tetter maken. Nu gaan de ouders naar de leraar en slaan ze hem in t ziekenhuis. Normen en waarden dat kennen ze niet meer.
 • Peter Van AEL

  3 jaar geleden
  Dank u PS en Cdh. Jullie hebben de allochtonen beschouwd als kiesvee.Dit is het resultaat.
 • Els Schelfhout

  3 jaar geleden
  Nu zal het plots de schuld zijn van het onderwijsbeleid.Nee, de schuldigen zijn de ouders die ze geen degelijke opvoeding meegeven. Laat ze maar los op straat.
 1. Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs goed

  Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelin­gen voor het onderwijs goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd. Het gaat om het derde pakket aanbevelingen vanuit de coronacommissie. De resolutie dringt onder meer aan op maximaal contactonderwijs, het prioritair wegwerken van leerachterstand tijdens de lesuren, betere ventilatie in de scholen en extra aandacht voor kwetsbare kinderen en voor het mentaal welzijn van leerlingen en studenten.
 2. Vier minderjarigen gerechtelijk aangehouden na rellen op Muntplein, snapchatter Vargasss92 gaat vrijuit

  Vier minderjari­gen gerechte­lijk aangehou­den na rellen op Muntplein, snapchat­ter Vargasss92 gaat vrijuit

  Van de 31 mensen die gisteravond opgepakt werden bij de rellen op het Muntplein werden tot donderdagavond nog vier relschoppers gerechtelijk aangehouden. Het gaat om vier minderjarigen. Twee van hen werden al opgevolgd door een Brusselse jeugdrechter, wat de jeugdrechter over hen beslist heeft is niet bekend. De twee anderen zijn vrijgelaten, maar riskeren wel nog een vervolging. De Franse snapchatter Vargass92 kan op dit moment geen strafrechtelijke inbreuk worden ten laste gelegd.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven