"De studenten hebben in het eerste semester amper de binnenkant van een aula gezien", zegt Weyts.
Volledig scherm
"De studenten hebben in het eerste semester amper de binnenkant van een aula gezien", zegt Weyts. © Gregory Van Gansen / Photo News

"Geen verlies van leerkrediet of studietoelagen na coronasemester", verzekert Weyts

Studenten in het hoger onderwijs die niet geslaagd zijn voor een vak uit het eerste semester van de afgelopen examenperiode en dat tekort niet kunnen goedmaken in de tweede zittijd, mogen geen leerkrediet of studietoelagen verliezen. Dat gaat minister van Onderwijs Ben Weyts voorstellen aan het Vlaams Parlement. 

 1. Antwerpse studenten hebben het mentaal en financieel steeds moeilijker: “Zodra we kunnen versoepelen, moeten we vooral naar eerstejaars kijken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse studenten hebben het mentaal en financieel steeds moeilijker: “Zodra we kunnen versoepe­len, moeten we vooral naar eerste­jaars kijken”

  “Er moet bijzondere aandacht gaan naar de studenten, zodra er versoepelingen komen.” Dat zegt rector Herman Van Goethem (UAntwerpen) in een gesprek met onze krant. Het aantal aanvragen van studenten voor financiële steun is met 60 procent gestegen. Daarnaast hebben de coaches van de psychosociale dienst volle agenda’s. “Er heerst een grote moedeloosheid.”
 2. Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”
  3

  Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”

  De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"