Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Geen loonsverhoging voor leraar, wel vrijgestelde uren

De sociale partners en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hebben  een nieuwe cao afgesloten om de werkdruk in het onderwijs te verlagen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

 1. Laptops, internetvergoeding, extra fietsvergoeding: Weyts investeert 188 miljoen euro extra per jaar om leerkrachtenberoep aantrekkelijker te maken
  195

  Laptops, internet­ver­goe­ding, extra fietsver­goe­ding: Weyts investeert 188 miljoen euro extra per jaar om leerkrach­ten­be­roep aantrekke­lij­ker te maken

  Het onderwijs krijgt jaarlijks 188 miljoen euro extra om de onderwijskwaliteit te verbeteren en het lerarenberoep aantrekkelijker te maken. Dat is het onderwijsveld overeengekomen in de nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO), die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale partners maandag ondertekend hebben. Een loonsverhoging voor leraren komt er niet. Het beroep moet aantrekkelijker worden door de investering in ICT-materiaal voor leerkrachten, de invoering van een internetvergoeding en een verhoging van de fietsvergoeding met 40 procent. Twee onderwijsverstrekkers, het OVSG en het Gemeenschapsonderwijs GO!, ondertekenden de tekst niet.
 2. ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  ‘Gratis’ Vlaamse laptop kan ouders ruim 500 euro kosten

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trok 375 miljoen euro uit om elke leerling vanaf het vijfde leerjaar een laptop te geven. Gratis, dachten velen, maar in de praktijk betalen sommige ouders er ruim 500 euro voor. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Voor oppositiepartij Vooruit is “het zoveelste voorbeeld van waarom een maximumfactuur ook in het secundair nodig is”. Dat zegt fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman.