Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter. 

245 reacties

 • Kristof Degros

  4 weken geleden
  In het lager kreeg je vroeger toch ook een vaste plaats, zou mij verwonderen dat dit nu niet het geval is. Telkens lees ik hier dingen: we hebben iets nieuw uitgevonden ... ik noem dat gewoon gezond verstand. Maar hoe je het draait of keert, ze zitten in dezelfde ruimte, en zelfs met venster kan het virus zich verspreiden. Dernet was het -8, sorry maar dit is geen weer om met de ramen open in de klas te zitten. Een weekje extra had dat nu zoveel kwaad gedaan ?
 • Sjonny Martero

  1 maand geleden
  Leerlingen krijgen vaste plaatsen. Waauw, dat de leraars daar niet opgekomen zijn? Weyts is toch een ervaren mens in het onderwijs. Hij weet perfect hoe het er aan toe gaat. Laat hij toch uitschijnen.
 • Simonne Dedeken

  1 maand geleden
  Hopelijk krijg je gelijk Ben, de cijfers spreken U wel tegen, maar als het anders verloopt dan Uw scenario, dan kan U nog verder op departement sport en dierenwelzijn.
 • Stijn Anthonis

  1 maand geleden
  Deze nieuwe regels worden door de scholen al maanden gehanteerd! De minister kent iets van zijn werkvloer!
 • Jozef Vermeir

  1 maand geleden
  Hij geloofd zijn eigen superleugens, er staan mischien 2 virologen achter hem.
 1. Vlaamse leerlingen scoren alsmaar slechter op wiskunde en wetenschappen: “Onze onderwijskwaliteit is in het gedrang”

  Vlaamse leerlingen scoren alsmaar slechter op wiskunde en wetenschap­pen: “Onze onderwijs­kwa­li­teit is in het gedrang”

  Vlaamse leerlingen scoren opnieuw slecht op wiskunde en wetenschappen. Het Vlaamse onderwijs glijdt zo weg naar de internationale middenmoot in het internationale TIMMS-onderzoek dat 58 landen vergelijkt. “Onze onderwijskwaliteit is in het gedrang”, reageert Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) teleurgesteld. Het onderzoek werd in 2019 - nog vòòr de coronacrisis dus - afgenomen bij kinderen uit het vierde leerjaar.
 2. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkse coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM
  50

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkse coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 3. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"