Minister Ben Weyts in de studio van VTM NIEUWS
Volledig scherm
Minister Ben Weyts in de studio van VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: “Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar”

Vanaf 10 mei mogen alle Vlaamse leerlingen weer voltijds naar school. “Ik ben blij, dankbaar en fier dat we dat kunnen bewerkstelligen in Vlaanderen dankzij de inzet van de leerkrachten, directies en scholen”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS. Maar de minister beseft ook dat er een risico wordt genomen.

28 reacties

 • Pat Debal

  1 jaar geleden
  geef ze een paar weken en de scholen zijn terug dicht
 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  Er zijn al scholen terug aan het dicht gaan...elke dag stuur ik een mail dat de regels op school gewoon genegeerd worden en ze dien er niks aan. Het is 1ne bBen Weyts show maar kinderen en ouders zijn zijn speelgoed...maak maar us bekend hoeveel er aan covid liggen met schoolgaande kinderen...als je de scholen wilt open houden en inzit met welzijn en de veiligheid dan moet je meer doen dan blablabla en het op een vodje zetten. Mijn kind heeft ook hulp nodig van de stress door jullie onkunde.
 • Julien Denbos

  1 jaar geleden
  De feiten zijn nu eenmaal de feiten, maar na bijna 2 jaar is 'thuisonderwijs' een ramp. Leraars nemen wat videotjes op of komen online 2 uur per dag. Ik ken zelfs een lerares L.O. die zegt dat ze het druk heeft. Weyts krijgt mijn respect ook al ben ik geen Nva fan. Hij heeft zich tenminste niet weggestoken toen het moeilijk werd in tegenstelling tot Beke. Wil je nog een deftige generatie jeugd op de arbeidsmarkt krijgen, dan zal de 'heel grote' vakantie eraan moeten.
 • CAROLL SHELBY

  1 jaar geleden
  Weyts heeft gesproken dat de scholen voltijds opengaan ,hij neemt het risico zegt hij zelf zonderbeterweten ,de gevolgen trekt hij zich toch niet aan.En zijn paraplu staat al open.
 • Sibron Houttequiet

  1 jaar geleden
  De cijfers worden beter ? Daar moet Weyts dan dringend wat aan doen, zo lijkt het wel.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Wie meer uitleg wil, moet bijbetalen: leraren verwijzen zelf door naar bijlessen
  27

  Wie meer uitleg wil, moet bijbetalen: leraren verwijzen zelf door naar bijlessen

  Private bijlessen boomen. Het is een wereldwijde trend die zich ook in Vlaanderen laat voelen, zo bevestigen experts, de onderwijskoepels en de bijleskantoren zelf. Volgens Katholiek Onderwijs Vlaanderen een kwalijke evolutie, maar wel eentje waar leraren actief aan meewerken. Liefst vier op de tien leerkrachten in het middelbaar hebben al leerlingen doorverwezen naar de private markt, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.