Universiteit van Namen.


PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT
Volledig scherm
Universiteit van Namen. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT © photo_news

Franstalige universiteiten volgen regels van Nationale Veiligheidsraad

De universiteiten van Luik, Namen, Bergen, Louvain-la-Neuve en Brussel hebben besloten om de nieuwe aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad wel te volgen. Dit in tegenstelling tot de rectoren van de Vlaamse universiteiten, die hun studenten opriepen om de eerder genomen maatregelen te blijven toepassen.

  1. Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

    Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

    Oppositiepartijen Groen en sp.a zijn niet te spreken over de keuze van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om vast te houden aan code geel in het onderwijs. "Waarom blijft hij mordicus vasthouden aan kleurcode geel als België rood kleurt?", vraagt Elisabeth Meuleman (Groen) zich hardop af. "Waarom werden er draaiboeken en kleurcodes opgesteld als de minister ze vervolgens eigenhandig in de vuilbak gooit?", vult sp.a-fractieleider Hannelore Goeman aan.
  2. Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: “Code oranje kán, als secundair open blijft”

    Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: “Code oranje kán, als secundair open blijft”

    “Ik ben niet getrouwd met code geel. Het onderwijs kan overschakelen op code oranje, als we de secundaire scholen volledig kunnen openhouden.” Dat zei Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) bij een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Tijdens overleg met het onderwijsveld werd eerder vandaag beslist dat het verplichte onderwijs in Vlaanderen in code geel - en dus voltijds open - blijft. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan.