(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Franstalig onderwijs sleutelt nu ook aan kalender academiejaar: mogelijk vanaf eind augustus al naar hogeschool of unief

OnderwijsDe Franstalige universiteiten en hogescholen in ons land zouden in de toekomst al vanaf eind augustus het academiejaar heropenen. Dat heeft minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap Valérie Glatigny (MR) gisteren gezegd in het parlement.

3 reacties

 • Dirk Lemaitre

  2 maanden geleden
  Zeer terechte aanpassingen. Examens in januari zijn geen goede zaak, noch voor de student noch voor de familie. Hopelijk volgt Vlaanderen.
 • Evelyne Dewulf

  2 maanden geleden
  Zo gaan de prijzen voor vakantieverblijven zakken in de zomermaanden
 • Jurgen Vermaut

  2 maanden geleden
  Voor een landsdeel dat persé deel wil uitmaken voor België maken ze toch nogal behoorlijk wat beslissingen die eigenlijk gelijklopen met Frankrijk.
 1. INTERVIEW. Onderwijsminister Caroline Désir: “Dat Waalse kinderen niet verplicht Nederlands krijgen, is compleet absurd"
  PREMIUM

  INTERVIEW. Onderwijs­mi­nis­ter Caroline Désir: “Dat Waalse kinderen niet verplicht Nederlands krijgen, is compleet absurd"

  Niet op 1 september, maar vandaag al vliegen de schoolpoorten in Franstalig België open. Ook de rest van het Waalse schooljaar ziet er anders uit dan in Vlaanderen. En die vernieuwing mag Caroline Désir (PS) - de onderwijsminister in het zuiden van het land - op haar conto schrijven. “Natuurlijk hoop ik dat Vlaanderen volgt.” Waarom vond ze het nodig om het hele schooljaar door elkaar te schudden? Hoe loopt de samenwerking met haar Vlaamse evenknie, Ben Weyts (N-VA)? En is er iets uit het Vlaamse onderwijs dat ze ook in Franstalig België zou willen invoeren?